Грошова допомога внутрішнім переселенцям від Червоного Хреста: хто, як і скільки може отримати (роз’яснення від Мінсоцполітики)

Додаткова фінансова допомога переселенцям від Червоного Хреста: хто і скільки може отримати
Facebook UNICEF Ukraine

Червоний Хрест спільно з Міністерством соціальної політики України впроваджують додаткові виплати для переселенців. Хто, як і скільки може отримати?

Поділитися:

Внутрішні переселенці, які найбільше постраждали від війни в Україні і є найбільш соціально незахищеними, можуть отримати додаткову грошову допомогу: Мінсоцполітики разом зі структурами Червоного Хреста запровадять виплати. Хто, як і скільки може отримати? Роз'яснення надали у Мінсоцполітики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЮНІСЕФ розпочинає програму грошової допомоги українським багатодітним сім’ям, які постраждали через війну: як подати заявку та отримати кошти

Міністр соціальної політики України Марина Лазебна повідомила, що Уряд ухвалив рішення, відповідно до якого Мінсоцполітики разом з Місією Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні та Товариством Червоного Хреста України впровадять додаткові програми грошових виплат для найбільш вразливих груп населення з числа внутрішньо переміщених осіб. Марина Лазебна зауважила:

"Ми залучаємо всіх міжнародних партнерів до скоординованої допомоги людям, постраждалим від війни. З кожним із партнерів обговорюємо вразливі групи, для яких вони готові фінансувати допомогу. Таким чином ми зможемо допомогти більшій кількості людей та надавати допомогу максимально адресно. Я рада, що Місія Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні та Товариство Червоного Хреста України долучились та об’єднали зусилля з Урядом та іншими міжнародними партнерами для допомоги найбільш вразливим. Загалом в рамках додаткових програм, які ми вже погодили з міжнародними партнерами, розраховуємо надати додаткові грошові виплати 1,7 мільйонам людей".

Хто саме підпадає під категорію "найбільш вразливих груп населення з числа внутрішньо переміщених осіб", поки не уточнюється. Проте повідомляється, що окремо звертатися по допомогу від Червоного Хреста не потрібно, жодних заяв писати не треба. Місія Червоного Хреста спільно з Мінсоцполітики сама буде визначати, кому надавати допомогу, на основі відомостей з Єдиної інформаційної бази про внутрішньо переміщених осіб та з інформаційної платформи "єДопомога".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні запустили платформу єДопомога для допомоги кожному, хто постраждав від російської агресії

Орієнтовний загальний бюджет цього проєкту становить 2,4 мільярдів гривень. Виплата допомоги буде здійснюватися разово, в розмірі 2500 гривень. У Мінсоцполітики також повідомляють:

"Термін може бути збільшений за наявності необхідного фінансування. При цьому, можуть переглядатись критерії надання допомоги з огляду на потреби".

Розмір додаткової грошової допомоги, отриманої в рамках цієї програми, не враховується під час обчислення сукупного доходу домогосподарства для всіх видів соціальної допомоги, що надаються відповідно до законодавства, та не оподатковується податком на доходи фізичних осіб.

Дивіться відео, як оформити статус вимушеного переселенця та заявку на грошову допомогу в застосунку "Дія":

Новини по темі