Чим корисна перлова каша

Опис перлової крупи| стаття за матеріалами Rozetka.com.ua
livestrong.com

Дізнавайтеся варіанти приготування смачної та корисної перлової каші.

Поділитися:

Перлова крупа — корисний, але чомусь не надто популярний продукт. Навчившись готувати перлову кашу, можна збагатити свій раціон дуже поживною та корисною стравою.

ГОРЩИК КАШІ

Від самого дитинства всім добре відомо, наскільки важливими є різноманітні крупи для повноцінного, здорового харчування. А яка страва, що готується з цього типу продуктів, є найпростішою та найпоширенішою? Звісно ж, каша — така буденна і звична.

Деякі каші готуються особливо просто. Вони традиційно посідають чільне місце у раціоні багатьох людей. Наприклад, такою є гречана каша, без якої важко уявити сучасну українську кухню. Або рисова, котра набула нової актуальності, як основа багатьох страв східної кулінарії. Дещо примхлива манна каша вже давно отримала репутацію однієї з основних дитячих страв. А приготування смачної кукурудзяної каші потребує терпіння і знання деяких тонкощів.

ЗАГАДКОВА ПЕРЛОВА КРУПА

Як не дивно, на багатьох домашніх кухнях ця каша готується досить рідко. Йдеться про перловку, котру чомусь полюбляють далеко не всі. Можливо, тому, що вона готується довше і трохи складніше, аніж звична гречка. Але результат правильного приготування не розчарує навіть вибагливого цінителя.

Не варто забувати і про корисні властивості цієї страви. Вона має велику кількість вітамінів групи B, вітаміни A та E, а ще калій та фосфор. Перлова крупа містить цінний рослинний білок і добре впливає на покращення обмінних процесів в організмі.

Тим, хто завжди зважує користь та шкоду, варто знати, що мінусів у вживанні перловки майже немає. Це відносно важка їжа, тому вона не рекомендується людям з порушеними функціями травлення, підвищеною кислотністю. Дітям її можна пропонувати після трирічного віку.

ЯК ВИБРАТИ КРУПУ

Основа вдалої страви — це правильно підібрані продукти. Тому, зважившись спробувати сили в приготуванні смачної перловки, треба щонайперше знайти підходящу сировину. Для цього можна піти до найближчого магазину чи на ринок. Але є й більш сучасні методи. Наприклад, є можливість підібрати та замовити потрібні крупи в інтернет-магазині (https://rozetka.com.ua/krupy/c4628397/), де є справді великий асортимент.

Перловка — це продукт з ячменю, очищеного та відшліфованого. При виборі треба стежити, щоб всі зернятка були світлими та неушкодженими. Для приготування каші підійде не дуже крупне зерно, яке швидше і краще розвариться.

ДО ОБІДУ Й ДО ВЕЧЕРІ

Незважаючи на простоту цієї страви, існує немало рецептів її приготування. У класичному варіанті перловка добре промивається і замочується на ніч у холодній воді. Потім можна відварити її у свіжій воді. Після закипання злити воду, промити кашу і залити окропом. Варити ще близько 30 хвилин до готовності.

Інший варіант — після замочування одразу покласти зернятка в окріп, додати сіль та масло. Варити на слабкому вогні до випаровування. А потім обгорнути каструлю чи горщик рушником і залишити на пару годин настоюватись.

Якщо варити таку кашу без замочування, треба влити води у 3-4 рази більше, аніж зерна. Готувати близько двох годин і ще трохи дати настоятись.

Найсучасніший, і, мабуть, найзручніший метод — це приготування перлової каші у мультиварці. Зерно достатньо замочити на годину-дві. Потім залити водою чи молоком (рідини треба десь вдвічі більше, ніж зерна). А далі готувати на звичайному режимі “гречана каша”, який є у більшості моделей.

Широкий вибір злаків для приготування найрізноманітніших каш є у продуктовому відділі онлайн-супермаркету “Розетка”. Багатий асортимент та помірні ціни дозволяють зробити запас на тривалий час.

Новини по темі