Чим відрізняється догляд за шкірою у 20+, 30+ та 40+ років

Антивіковий догляд за шкірою
freepik.com

Дізнайтесь, у чому різниця між косметикою для жінок різного віку.

Поділитися:

Скептики скажуть, що між декоративною косметикою із різним віковим обмеженням немає суттєвої різниці, але ми готові з ними посперечатися. Б’юті-фактом є те, що дівчині у 20 не потрібен ліфтинг, а 40-річній жінці недостатньо простого зволоження. У чому полягає різниця в антивіковому догляді за шкірою - читайте далі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як підібрати свій колір волосся: Секрети фарбування

20+ РОКІВ

У косметології прийнято вважати, що процес старіння розпочинається у 21 рік. Це пов’язано із поганими кліматичними умовами, неправильним харчуванням, стресами тощо. Саме від цього з’являються дрібні зморшки, небажані пігментні плями та висипання. 

З чого почати?

У більшості дівчат 20-річного віку шкіра є схильною до жирності, тому її важливо правильно очищувати та зволожувати за допомогою ніжного молочка або лосьйона. Після вмивання користуйтесь зволожуючими кремами із легкою текстурою та на водній, а не олійній основі, аби зайвий раз не закупорювати пори. 

Склад засобів 20+

Уникайте засобів із вмістом спирту, адже він пересушує шкіру і тільки погіршує її стан під час висипань. Обирайте косметику із саліциловою  та молочною кислотою. Корисними будуть засоби, що надають шкірі матуючого ефекту, - діоксид кремнію, нейлон-12, глутамінова кислота.

Інші косметичні процедури

Якщо окрім домашнього догляду ви надаєте перевагу салонним процедурам, радимо раз на місяць робити ретельну чистку обличчя, що допоможе звільнити пори від бруду та покращити загальний стан шкіри. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 ванночок для рук, що захистять від сухості восени

30+ РОКІВ 

30-річний вік найбільш підступний, адже у цей період зморшки не настільки помітні, але процес відновлення тканин стає все повільнішим. У цьому випадку особливо важливо заповільнити процес старіння і підібрати правильний догляд для себе. У більшості 30-річних жінок змінюється форма обличчя, з’являються дрібні зморшки та відбувається повільне зневоднення шкіри. 

З чого почати?

У 30-річному віці варто додати до своєї косметички живильні креми та сироватки. Крім того, введіть у щоденне користування крем «під очі», адже саме у цій зоні з’являються перші зморшки, які відображають ваш вік. 

Склад засобів 30+

Усі ваші засоби 30+ повинні мати SPF-ефект, що захистить від шкідливого ультрафіолетового випромінювання. На додаток, купуйте крем «під очі» із вмістом кофеїну - він позбавить вас втоми і темних кіл. Що стосується скрабів та пілінгів, обирайте засоби, у складі яких є гліколева кислота. 

Інші косметичні процедури

Допоможе повернути обличчю форму й підтягнути певні ділянки так звана контурна пластика на основі гіалуронової кислоти. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Модні брови 2019: Що буде у тренді з наступного року

40+ РОКІВ 

У 40 років шкіра вимагає до себе все більшої уваги. Контур обличчя стає менш виразним, можливі серйозні порушення пігментації, глибокі зморшки та розширення капілярів. 

З чого почати?

Ваша косметичка все більше розширюватиметься. Особливо необхідними є живильні креми та сироватки, олії, креми «під очі» та різноманітні маски. 

Склад засобів 40+

Обирайте засоби із вмістом рослинних стовбурових клітин - фітоестрогенів. Вони є своєрідними гормонами для нашої шкіри. Ваші сироватки та креми мають також містити у своєму складі вітаміни Е та С, ресвератрол, альфа-ліпоєву кислоту тощо. 

Інші косметичні процедури

Найкраще у боротьбі зі старінням допоможуть уколи краси. Особливо актуальним є процедури ліфтингу та ботоксу. Нагадуємо, що 40-річним жінкам особливо важливо регулярно відвідувати гінеколога, адже у цьому віці гормони є нестабільними, а через менопауза шкіра швидко втрачає зволоженість. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наймодніші відтінки помад осені 2018

Новини по темі