День автомобіліста і дорожника 2022 в Україні: коли відзначають та історія свята

Коли день автомобіліста 2022 в Україні
freepik.com

Коли День автомобіліста і дорожника в Україні у 2022 році?

Поділитися:

День автомобіліста і дорожника в Україні належить до урочистостей, у яких немає фіксованої дати. Спочатку передбачалося, що це свято відзначатимуть тільки ті, хто працює в цій галузі, але пізніше День автомобіліста стали святкувати всі працівники даної сфери. Це офіційне свято всіх працівників дорожньо транспортної галузі в цілому. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вихідні у жовтні 2022 в Україні: неробочі та скорочені дні під час воєнного стану, церковні свята

Коли день автомобіліста у 2022 році в Україні

Щорічно День автомобіліста в Україні відзначають в останню неділю жовтня, в 2022 році свято випадає на 30 жовтня.

День автомобіліста: історія свята

Історія свята бере початок ще з СРСР. Тоді це був День працівника автомобільного транспорту. В Україні свято встановлено  

«…на підтримку ініціативи працівників автомобільного транспорту і дорожнього господарства…» згідно з Указом Президента України "Про День автомобіліста і дорожника" від 13 жовтня 1993 року. 

За часів незалежності, День водія зробили спільним професійним святом як для водіїв, так і для працівників шляхового господарства під назвою День автомобіліста і дорожника.

Нині ж святкують День працівника автотранспорту, або, як його ще називають — День водія — не тільки ті, хто власне сидить за кермом. Тепер це офіційне свято всіх працівників дорожньо-транспортної галузі в цілому.

Новини по темі