Коли День автомобіліста в Україні: історія свята

День автомобіліста 2021 року: коли відзначають в Україні. Історія свята
Pexels/Maria Orlova

День автомобіліста і дорожника в Україні у 2021 році відзначаємо в останню неділю жовтня.

Поділитися:

День автомобіліста і дорожника відноситься до урочистостей, у яких немає фіксованої дати. Спочатку передбачалося, що це свято відзначатимуть тільки ті, хто працює в цій галузі, але пізніше День автомобіліста стали святкувати всі бажаючі. В 2021 році День автомобіліста припадає на 31 жовтня.

День автомобіліста 2021 історія свята

Історія свята бере початок ще з СРСР. Тоді це був День працівника автомобільного транспорту. В Україні свято встановлено  «…на підтримку ініціативи працівників автомобільного транспорту і дорожнього господарства…» згідно з Указом Президента України "Про День автомобіліста і дорожника" від 13 жовтня 1993 року. За часів незалежності, День водія зробили спільним професійним святом як для водіїв, так і для працівників шляхового господарства під назвою День автомобіліста і дорожника.

Нині ж святкують День працівника автотранспорту, або, як його ще називають — День водія — не тільки ті, хто власне сидить за кермом. Тепер це офіційне свято всіх працівників дорожньо-транспортної галузі в цілому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Твій день» приготував сюрприз для глядачів: Твоя мрія про червоне авто може стати реальністю

Коли відзначаємо день автомобіліста у 2021 році

Щорічно День автомобіліста в Україні відзначають в останню неділю жовтня, в 2021 році свято випадає на 31 жовтня.

Нагадуємо, що завдяки благодійній ініціативі "Твоя мрія — Твій день" водієм можеш стати ти! Переходь за посиланням на сайт mriya.1plus1.ua, тисни кнопку «Хочу спробувати», та перераховуй благодійний внесок у розмірі від 200 гривень. Ти можеш робити стільки благодійних внесків, скільки хочеш до 15 грудня включно. Кожен з них – твій шанс перемогти та допомогти. Ось ця  італійська червона автівка зі скляним дахом чекає на тебе!

твоя мрія машина

Дивіться експеримент, як ведучий "Твій день" Тімур Мірошниченко на один день став працівником АЗК:

Новини по темі