День молоді 2022: коли святкують в Україні

Коли день молоді в Україні 2022
Pexels/Creative Vix

Україна відзначатиме цей день разом з усім світом в Міжнародний день молоді.

Поділитися:

День молоді — свято творчості й натхнення, енергії і запалу, пізнання і самоствердження, любові і романтики. Це свято на підтримку ініціативи молодіжних об’єднань і організацій.

Коли день молоді в Україні 2022

До 2022 року День молоді в Україні відзначали в останню неділю червня. Свято мало б бути вже 26 червня 2022 року, однак, з урахуванням ініціативи молодіжних рухів і організацій України та щоб підтримати інтеграцію української молоді до європейської спільноти, в Україні змінили дату святкування Дня молоді.

Відтепер, з 1 січня 2022 року, День молоді в Україні щороку буде відзначатися 12 серпня, у відповідності з указом Президента України. Україна відзначатиме цей день разом з усім світом в Міжнародний день молоді. 

В Україні 26 червня 2022 року відзначимо День молодіжних і дитячих громадських організацій України.

День молоді: у чому суть свята та як відзначають

День молоді — свято, що покликане звернути увагу на інтереси і прагнення молодого покоління. У цей день зазвичай проводять різні заходи, спрямовані на підтримку ініціатив молодіжних організацій, конкурси, свята. У День молоді влаштовують концерти, фестивалі та різні розважальні заходи. Молодіжні організації проводять ярмарки та конференції.

Що таке молодість і коли вона закінчується – дивіться думки українців:

Новини по темі