День пам'яті великомучениці Катерини Олександрійської: що не можна робити на День Катерини

День пам'яті великомучениці Катерини Олександрійської: що не можна робити на День Катерини
Pexels/Rodnae Production

Що не можна робити на День Катерини 2021: народні вірування.

Поділитися:

Православні християни у вівторок, 7 грудня, святкуватимуть День пам'яті великомучениці Катерини Олександрійської. В народі цей день ще називають Свято дівочої долі, Катерина ЖонодавицяКатеринин день або Катерина Санниця. Саме ця свята вважається покровителькою кохання та шлюбу. Що не можна робити в цей день?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Церковний календар на грудень 2021: найважливіші свята та дати

В День Катерини існує багато традицій, прикмет, заборон. Воно є дуже важливим для православних християн, тож вони намагаються строго дотримуватись кожної поради.

Що не можна робити на День великомучениці Катерини

► Не можна займатися будь-якою фізичною справою, а особливо рукоділлям. Вважається, що якщо цього не зробити, то у дівчат будуть легшими пологи.

► Не рекомендовано влаштовувати гучні гуляння з алкоголем: якщо хочеться святкувати, краще тихо посидіти у затишній компанії.

► Аби "життя не задимілося", не варто запалювати вогонь у печі.

► Не сваріться, не говоріть образливі слова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гороскоп на грудень 2021: на кого чекає успіх, а на кого – нове кохання

Великомучениці Катерині віряни моляться про щасливий шлюб, гарних наречених, а також при важких пологах. На Катерину Олександрійську припадає Різдвяний піст, тож на стіл подавалися лише пісні страви. В цей день влаштовували перегони на санчатах та вечорниці. Саме 7 грудня дівчата ворожили на судженого та судили по погоді, якою будуть наступні тижні.

Буряковий пиріг з сиром "Сирна Віола": дивіться сюжет, аби дізнатися рецепт.

Новини по темі