Держава розпочинає будівництво житла для людей, які втратили його через війну: що планують будувати та коли люди отримають перші квартири

Держава розпочинає будівництво житла для людей, хто втратив його через війну: яким буде житло та коли люди отримають перші квартири
Pixabay

Будуватимуть у 10 регіонах і обиратимуть проєкти, які можна завершити за 3-4 місяці.

Поділитися:

Через війну, яку розпочала росія, багато українців втратили дім: їхні будинки жорстоко зруйнували російські окупанти. Саме тому держава розпочинає будівництво житла для людей, хто його втратив під час війни. Про це заявив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грошова допомога переселенцям: Уряд подовжив кінцевий термін подання заяви

Заступник керівника Офісу президента розповів, що усі ці квартири мають бути одразу з ремонтами, з меблями та з побутовою технікою. Йдеться не про модульні містечка, а саме про стаціонарне житло:

Люди не повинні жити в спортзалах або школах. Ми вибрали проєкти, які можна втілити за три місяці. Це будуть саме квартири — в більшості двокімнатні, але й однокімнатні й трикімнатні. Після того, як ми відновимо домівки переселенців в містах, де вони жили до війни, — вони переїдуть, а ці квартири віддадуть військовим і всім іншим, хто стояв в чергах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держава планує компенсувати українцям втрачене під час війни житло: яким чином та хто має право

За словами Кирила Тимошенка, зараз тривають перемовини з будівельниками у кожному регіоні, аби вони розробили варіанти, як побудувати житло дешево, проте якісно. Загалом потрібно побудувати декілька десятків тисяч квартир. Перші квартири планують отримати через три-чотири місяці.

Існує багато не введених в експлуатацію, але фактично готових житлових будинків. У найближчий місяць держава почне їх викупати й надавати переселенцям. Першочергово треба надавати квартири тим, хто не може знайти собі домівку чи проживає в спортивних залах, школах і так далі. Очільники областей складають списки тих, кого потрібно найперше переселяти. Наша мета – через тиждень-два виходити на фундаментні роботи, не втрачаючи час, поки йдуть розрахунки. 

Новини по темі