Джамала відзначає свій день народження: найцікавіші факти про співачку та її нове амплуа — участь у шоу «Танці з зірками»

Джамала святкує день народження - найцікавіші факти про Джамалу та участь у Танцях з зірками
instagram/jamalajaaa

27 серпня своє 38-річчя відзначає Джамала. Що відомо про зіркову співачку, нову учасницю шоу «Танці з зірками»?

Поділитися:

27 серпня свій день народження відзначає українська, кримськотатарська співачка і актриса, народна артистка України Сусана Алімівна Джамаладинова, відома під ім'ям Джамала

Джамала завжди знала, що хоче стати співачкою і не дивно, адже її батьки — професійні музиканти. Займатися музикою дівчинка почала дуже рано. Вона постійно брала участь в пісенних конкурсах, а свій перший професійний запис зробила в дев'ять років.

►Джамала закінчила київську Національну Музичну Академію ім. П. І. Чайковського по класу оперного вокалу. Вона планувала присвятити себе класичній музиці і хотіла поїхати працювати солісткою в міланську оперу «Ла Скала». Однак серйозно захопилася джазом і не могла відмовитися від можливості поекспериментувати з блюзом, соул, етнічними східними мелодіями і навіть з електронною музикою.

Саме тоді з'явилася співачка Джамала — псевдонім є першою частиною прізвища співачки. За свою музичну кар'єру співачка отримала багато престижних музичних премій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переможниця Євробачення Джамала розповіла, як схудла на 12 кг та з яким партнером хотіла б вийти на паркет шоу «Танці з зірками»

цікаві факти про співачку Джамалу

Джамала відома глядачам не тільки як співачка, але і як актриса. У 2013 році вона виконала головну жіночу роль у фільмі «Поводир», в якому йшлося про Україну 30-х років, а в 2016 році знялася у фільмі «Поліна», виробництво якого велося в Україні, Франції та Бельгії.

►Всесвітньо відомою Джамала стала після перемоги на Євробаченні у 2016 році, де вона виконала незвичну для пісенного конкурсу композицію «1944».

У ній розповідалося про трагічні події 1944 року — депортацію кримських татар з півострова. Джамала (в співавторстві з Артом Антоняном) написала текст пісні зі слів її прабабусі, яка пережила ті страшні часи. Унікальний голос співачки і зворушливі слова пісні принесли Джамалі перемогу й неймовірну славу. У соціальних мережах Джамала писала:

Це була дійсно неймовірна подія, що трапилась з усіма нами та з Україною. Євробачення стало крутим поштовхом для мене. Чи могла я подумати, що мене буде підтримувати авторка «Гаррі Поттера» Джоан Ролінг та вітати з перемогою.

що відомо про Джамалу учасницю танців з зірками

►Джамала була тренером восьмого сезону «Голос країни», а також займала крісло суддів в проекті «Голос.Діти». Ось як співачка порадувала глядачів своєю піснею «Крила» на «Голосі країни»:

Джамала учасниця шоу «Танці з зірками»: цікаві факти

В 2021 році Джамала відкриє для себе нову грань і стане учасницею танцювального шоу «Танці з зірками». Співачка ретельно готується до виходу на паркет і дуже хоче перемогти:

Я дуже люблю, коли людина повністю присвячує себе справі і працює професійно. Але я співачка, а не танцівниця, тому подібних викликів собі поки не ставлю. Я не беруся зараз говорити, що буду вражати вас на танцмайданчику. Однак я точно буду отримувати задоволення від танцю і намагатися робити свою роботу якісно.

Для участі в проекті Джамала за 4 місяці схудла більш ніж на 10 кг. Це було непросто, адже співачка нещодавно народила другу дитину. Про все це вона розповіла в ефірі шоу «Твій день»:

Джамала мама двох синів: 3-річного Еміра-Рахмана і 1-річного Селіма-Гірая, тому повністю присвятити себе на кілька місяців шоу «Танці з зірками» їй буде непросто.

що відомо про Джамалу учасницю Танців з зірками

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-10 цікавих фактів про Влада Яму, суддю шоу «Танці з зірками»: про брата, дружину та булінг в школі

Нагадуємо, що прем'єра нового сезону «Танців із зірками» відбудеться 5 вересня в 21:00 на телеканалі 1 + 1.

Квитки на прямі ефіри вже можна придбати.

Дивіться відео виступу Джамали на Євробаченні у 2016 році:

Новини по темі