Ексклюзив зі "Сніданку з 1+1": гурт "Антитіла" випустив пісню з британським співаком Едом Шираном (Тарас Тополя розповів про прем'єру)

«У цій ліриці — моя особиста історія», — Тарас Тополя про нову пісню гурту «Антитіла» та британського співака Еда Ширана

Гурт "Антитіла" випустив пісню з британським співаком Едом Шираном.

Поділитися:

Ед Ширан та гурт "Антитіла" презентують спільну пісню — рімейк треку "2Step" з останнього альбому британського артиста, у якому Тарас Тополя співає українською. Дивовижні кадри воєнного часу та зворушлива особиста історія Тараса Тополі — все це втілено у відеокліпі. Ексклюзивно у "Сніданку з 1+1" першими показали цей кліп та зв'язалися з Тополею, який розповів деталі цієї спільної з британським артистом роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тренерка "Голосу країни" Оля Полякова випустила нову пісню «Колискова Мелодія України» і присвятила її усім дітям України

Війна відкриває інші країни по-новому: Велика Британія підтримує Україну не лише на військовому фронті, а й на культурному! Антитіла — рокери, які з початку війни замінили музичні інструменти на зброю. Наприкінці лютого музиканти готували для своїх шанувальників нову порцію пісень, та прем'єру вони чекали в окопах. Хлопці служать, волонтерять, але й про творчість не забувають: у березні соліст гурту "Антитіла" Тарас Тополя звернувся до британського співака Еда Ширана і запропонував зробити телеміст Київ-Бірмінгем, щоб заспівати разом:

Ми не боїмося, ми хочемо показати усьому світу через музику, що Україна сильна та нескорена!

Ед Ширан прийняв цю пропозицію, проте через бойові дії виступити разом, хоч і дистанційно, не вдалося. Але сьогодні вони приготували сюрприз: на усіх стрімінгових платформах та в усіх можливих соцмережах вийшла спільна пісня! Тарас Тополя каже: пропозиція від Еда попрацювати разом — це вияв саме тієї справжньої підтримки України, яку демонструє народ Великої Британії протягом цієї війни. Мільйони людей не лише на словах, але конкретними вчинками показують, як це по-справжньому стояти за свої принципи, демократію і свободу і підставляти своє плече тим, кому воно дійсно потрібне.

Здавалося б просто спільна пісня, але наскільки це символічно. Звичайно, хочеться, аби композиція зробила потужний імпульс. У цій ліриці — моя особиста історія. Це драма, яка почалася в житті мільйонів українських людей з початку війни. Я думаю, що це буде близько українцям.  Ви знаєте, коли я побачив просто чорновий варіант кліпу, у мене ком стояв у горлі. Вийшла дуже крута робота.

Тарас також розповів, що написати й записати українські слова до пісні Еда виявилося досить складно в тих обставинах, в яких вони перебували. Окрім того, студія Bobina Records, на якій "Антитіла" зазвичай записували власні пісні, була під окупацією російських військ. Зйомки проходили в Ірпені, Києві, а також у Харківській області, куди музиканти гурту Антитіла прибули у складі 130 батальйону територіальної оборони, для посилення східного угрупування сухопутних військ ЗСУ.

Цей відеокліп більшою мірою зроблений Дмитром Шмураком та його командою. Поки ми несли свою службу, вони відзняли 90% матеріалу. "Антитілам" випала можливість лише заспівати поміж бойовими діями у Харкові свою частину тут, біля мікроавтобуса. Завдяки Максиму Сиволапу, нашому другу і незмінному співавтору та аранжувальнику багатьох пісень, ми справилися зі своєю частиною. Синхрони відзняті на звичайну камеру. Але, мені здається, воно лягло гарно. Дмитро, актори та усі, хто був залучений, дуже гарно зробили свою роботу. Вся монетизація та royalty з цього кліпу підуть у благодійну організацію на підтримку та розвиток української креативної індустрії. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Pink Floyd випустить пісню з вокалом Андрія Хливнюка «Ой у лузі червона калина»: коли та де слухати

Гурт "Антитіла" за свою кар'єру збирав не тільки багатотисячні зали, а й десять стадіонів. Тарас Тополя зізнався: хоче, аби 11-тим стадіоном став саме український.

Коли український народ наживо чи біля телевізорів збереться святкувати. Хочу, щоб на цьому стадіоні було багато-багато українських артистів, які пройшли, витримали й у ці непрості часи давали світло та наснагу людям.

Соліст гурту також поділився зі "Сніданком з 1+1", як особисто переживає ці дні на передовій у Харківській області:

Дуже сумую за родиною та дітьми. Коли я збирав валізи й допомагав дружині вивезти її з дітьми у безпечне місце, ми казали, що їдемо на лижі. Старший вже тоді розумів, що щось пішло не так. На першому тижні війни Олена зізналася, що розпочалася війна, і що я зараз там, де маю бути. Вони мене підтримують та випилюють лобзиком автомати! "Креатівнічають" пацани!
У Харківській області містечко за містечком усе звільняється від російських окупантів. Поступово, з боями, але з вірою у перемогу ЗСУ просувається до своєї війни. Я ніколи не мав сумнівів, що ми переможемо. Ми заплатимо за це велику ціну, але у єдності наша сила. 

Дивіться сюжет з ексклюзивними подробицями від співака: 

Новини по темі