«Гай дитячих снів»: у Макарові висадили ще 100 дерев у памʼять про дітей, які загинули внаслідок повномасштабного вторгнення

100 дерев у памʼять про дітей: у Макарові вшанували діток, які загинули від рук росії

В рамках проєкту «Гай дитячих снів»: у Макарові висадили ще 100 дерев у памʼять про дітей, яких вбила росія

Поділитися:

1+1 media та БФ «Озеленення України» продовжують реалізацію соціального проєкту «Гай дитячих снів», мета якого — вшанування памʼяті кожної дитини, яка загинула внаслідок повномасштабного вторгнення рф в Україну. Станом на 17 червня, згідно з даними Офісу Генпрокурора, відомо про 551 вбиту росією дитину, а також про щонайменше 1382 поранених. 

Так, у суботу, 15 червня, у селищі Макарів, що на Київщині, висадили ще 100 іменних райських яблунь, які є символом проєкту. На сьогодні там уже ростуть 300 дерев, висаджені в тому числі сімʼями, які втратили рідних. Локація для висадки символічна, оскільки селище Макарів понад місяць перебувало під російською окупацією. Макарівщина зазнала руйнувань у період із 27 лютого по 1 квітня включно. Саме Макарівською громадою проходила лінія фронту. 

«Українські діти насправді зараз дуже вразливі й беззахисні, тому ми мусимо збиратися не лише, щоб думати, які школи, які дитячі садки мають зʼявлятися для наших дітей — ми маємо збиратися також і вшановувати памʼять тих дітей, які не мали цього року останніх дзвоників, випускних через те, що їх просто вбила російська федерація», — зазначив Святослав Гринчук, ментор проєкту, ведучий 1+1 Марафон і ТСН. 

Гай дитячий снів

«Кожна громада, кожна школа, кожний район можуть залишити заявку і закарбувати памʼять про ту дитину, яку вони знали, яка постраждала в цій великій війні — й висадити дерево памʼяті. І тримати в голові ці світлі спогади про неї», — прокоментувала Валентина Хамайко, менторка проєкту, ведуча «Сніданок з 1+1» на 1+1 Україна. 

Святослав Гринчук та Валентина Хамайко

До заходу з вшанування пам’яті дітей долучилися представники місцевої влади, команда благодійного фонду «Озеленення України» на чолі зі співорганізаторкою проєкту та головою фонду Ганною Крисюк, яка зазначила:

«Ми маємо памʼятати про цих невинних жертв жорстокої повномасштабної війни. Ці дерева — символи нашого жалю та памʼяті, яким ми передаємо свою енергію та формуємо певний звʼязок між минулим і майбутнім».

«Ми зібралися, аби віддати шану дітям, які загинули через російську агресію. Та після висадки Гаю дитячих снів маємо почати висаджувати Гай дитячих мрій. Це наше спільне велике бажання — щоб дітки більше не гинули, щоб нарешті настала Перемога», — прокоментувала Леся Карнаух, заступниця голови Київської обласної військової адміністрації.

«Ми висадили 5 видів райських яблунь, які вже наступного року розпустяться і даватимуть плоди. Висаджувати дерева — це закладати потужну енергетику та памʼять, яка проростатиме крізь роки», — прокоментувала Ліліана Дмитрієва, партнерка проєкту і директорка ТОВ «Брусвяна».

Гай дитячих снів

Також у висадці дерев памʼяті взяли участь представники та учні освітнього центру державної установи «Школа Супергероїв» у КНК «Київська обласна дитяча лікарня» Київської обласної ради та Національному інституті раку, де навчаються діти, що перебувають на стаціонарному лікуванні або реабілітації. До них долучилися й українські співаки та автори пісень ROXOLANA та ENLEO: 

«Це неймовірна й дуже добра ініціатива — вшанувати памʼять діток. І мені здається, що дерево — це такий символ зʼєднання неба й землі», — прокоментувала ROXOLANA.

«Саджати дерева — це важливо для памʼяті про жертв повномасштабного вторгнення», — додав ENLEO.

Гай дитячих снів

Дізнатися більше про ініціативу, а також переглянути повну версію сюжету ТСН про висадку дерев можна за цим посиланням.

Нагадуємо, що проєкт реалізовується командами 1+1 media, «Сніданку з 1+1» і ТСН, спільно з БФ «Озеленення України». Ментори проєкту — ведуча проєкту «Сніданок з 1+1» на 1+1 Україна Валентина Хамайко, ведучий 1+1 Марафон і ТСН Святослав Гринчук. Партнери проєкту — садовий центр «Брусвяна» та Business Woman Club.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Новини по темі