Ідеальна вишиванка для різних типів фігури

Як обрати ідеальну вишиванку?
freepik.com

Для сучасного покоління вишиванка – не лише національний символ, а й модний одяг.

Поділитися:

А для того, щоб виглядати на всі сто, варто обирати вбрання, враховуючи індивідуальний тип фігури.

Їх існує всього п’ять, тому розглянемо кожен окремо. 

Яблуко

Витончені руки, стрункі ноги, але слабко виражена талія і широкі стегна. Така фігура нагадує літеру «О», тому головне завдання вбрання – візуально видовжити статуру, зробивши акцент на ногах і декольте. 

Щоб приховати животик, оминайте занадто вільні вишиванки, адже вони додають об’єму. Найкращий варіант – сорочка з V-подібним вирізом горловини і рукав три четверті. Не забувайте про пояс – цей аксесуар може дуже вигідно скорегувати фігуру. 

Щоб не акцентувати увагу на стегнах, придивіться до темних вишиванок, а талію підкресліть широким поясом. 

Груша

Досить поширений тип фігури серед жінок. Для нього характерні широкі стегна, тонка талія і вузькі плечі. Щоб врівноважити силует, потрібно обирати приталену вишиванку з широкими рукавами. 

Багато у вишитій сорочці вирішує вишивка. Адже вона не лише прикрашає сорочку, а й візуально збільшує частини тіла, на яких розташована. До прикладу, якщо ви бажаєте акцентувати увагу на грудях – обирайте вишиванку з візерунками саме в цій зоні. А якщо хочете приховати широкі плечі, не одягайте вбрання з об'ємними рукавами й великою кількістю вишивки на них.

Фото: freepik.com

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як носити вишиванку на роботу

Перевернутий трикутник

Якщо для фігури типу «груша» ми увиразнюємо верхню частину тіла, для «трикутника» все навпаки. Таку фігуру називають спортивною, для неї характерні широкі плечі й вузькі стегна. Носіть сорочки з V-подібним або U-подібним вирізами. Не обирайте одяг з квадратним вирізом або «човником». Він має горизонтальний напрямок, що розширює плечовий пояс. 

Будь-який декор у верхній частині розширить її, а вишиванка з узором знизу, навпаки, — приверне увагу до ваших струнких ніжок. Щодо рукавів, бажано, щоб вони були не у формі «ліхтариків», а прямі.

Фото: freepik.com

Прямокутник

Головне правило у виборі гардеробу – надати силуету більшої жіночності. Цьому типу фігури властиві мужні риси й прямі лінії. Груди, стегна і талія виражені приблизно однаково. 

Ваша ідеальна вишиванка повинна підкреслити груди і зробити талію більш помітною. Допоможе у цьому широкий пояс і, як ми згадували вище, вишивка у зоні декольте. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Код вишиванки: Що означають українські орнаменти

Пісочний годинник

Яскраво виражена талія, пропорційні стегна і груди. Підібрати вишиванку для цього типу фігури просто, адже виглядає така пані надзвичайно жіночно. Єдине, що порадимо, це не носити безформенні вишиванки. Природа нагородила вас гармонійною статурою, тож підкреслюйте її приталеною сорочкою зі спокусливим вирізом. 

Фото: freepik.com

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як носити вишиванку: 5 сучасних ідей

Новини по темі