Картину всесвітньо відомого художника Бенксі CND Soldiers продають на благодійному аукціоні: всі кошти надійдуть лікарні «Охматдит»

Картину відомого художника Бенксі продають на аукціоні для допомоги київському "Охматдиту"
myartbroker.com

Картину CND Soldiers авторства художника Бенксі виставили на продаж, щоб зібрати кошти на підтримку київського "Охматдиту".

Поділитися:

Картину 2005 року CND Soldiers авторства скандально відомого художника Бенксі продають на благодійному аукціоні, стартова ціна 20 тисяч фунтів стерлінгів. Аукціон триватиме до 27 березня. Всі виручені кошти направляються у київський "Охматдит" для підтримки лікарів та пацієнтів, які страждають від російської агресії та весь час наражають своє життя на небезпеку під ворожими кулями і снарядами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відбудовувати Маріуполь вже погодились дві країни: Греція — пологовий будинок, а Італія — драмтеатр

Нагадаємо, Бенксі (англ. Banksy) — це псевдонім скандально відомого англійського андерграундного художника графіті, політичного активіста та режисера, особа котрого не встановлена, і картини якого традиційно коштують багато. На сайті аукціону повідомляється:

"Неймовірно щедрий клієнт надав нам можливість продати свою завжди актуальну картину CND Soldiers від Бенксі, а 100% виручених коштів направити дитячій лікарні "Охматдит" у Києві, Україна. Всі гроші, зібрані від переможця торгів, будуть відправлені безпосередньо до лікарні. Ми також пожертвуємо всією нашою комісією з цього продажу, тому картина буде продана з комісією 0% як для покупця, так і для продавця".

ОхматдитФОТО: myartbroker.com

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стівен Спілберг разом із дружиною Кейт Кепшоу пожертвували $1 млн на гуманітарну допомогу Україні

Також на сайті аукціону є звернення до персоналу лікарні "Охматдит", яким захоплюються зараз в усьому світі:

"Незважаючи на активні обстріли та авіаудари російської федерації, фахівці «Охматдиту» продовжують залишатися в Києві для захисту та лікування дітей та поранених, яких доставляють до лікарні. Завдяки самовідданій роботі лікарні своєчасна медична допомога надається пацієнтам у повному обсязі, а зібрані кошти забезпечать продовження цієї важливої ​​роботи. Повноцінне функціонування «Охматдиту» є питанням національної безпеки України, адже лікарня працює над лікуванням усіх постраждалих від війни пацієнтів та тих дітей, чиє життя залежить від критичного перебування в лікарні". 

ОхматдитФОТО: myartbroker.com

Варто зазначити, що художник Бенксі використовував мистецтво як зброю проти війни протягом усієї своєї кар'єри і є одним із найбільш політично активних художників, які працюють сьогодні. Він відомий своєю критикою сучасних політичних, військових і фінансових установ: Бенксі висловлює її через свої знакові та завжди актуальні образи. Потужні антивоєнні образи набули нового значення у світлі вторгнення в Україну путіним. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Легендарні Queen опублікували відео запису їхнього концерту у Харкові 2008 року та запустили збір коштів на підтримку Україні

На картині CND Soldiers два солдати червоною фарбою малюють символ миру. Що може бути зараз символічніше для України та світу в цілому?

БенксіФОТО: myartbroker.com

Новини по темі