Відбудовувати Маріуполь вже погодились дві країни: Греція — пологовий будинок, а Італія — драмтеатр

Греція погодилась відбудувати пологовий будинок у Маріуполі, а Італія — драмтеатр

Вже дві країни вирішили відбудувати Маріуполь: пологовий будинок — Греція, драмтеатр — Маріуполь.

Поділитися:

Італійський уряд готовий відбудувати зруйнований російськими окупантами драмтеатр у Маріуполі, а грецький — пологовий будинок. Про це заявили італійський міністр культури Даріо Франческіні та грецький прем'єр-міністр Кіріакос Міцотакіс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неможливо стримати сліз: сім’я біженців з Маріуполя розповіла Святославу Вакарчуку, як рятувалася під обстрілами та по мінах

16 березня російські окупанти скинули бомбу на Драматичний театр у центрі Маріуполя, де від обстрілу ховалась велика кількість громадян. Проте бомбосховище під Драмтеатром витримало, люди живі.

драмтеатр

В четвер після засідання кабінету міністрів міністр культури Італії Даріо Франческіні у своєму твіттері заявив, що кабінет міністрів схвалив його пропозицію запропонувати Україні ресурси та засоби для відновлення Донецького академічного обласного драматичного театру у найкоротші терміни:

Театри всіх країн належать всьому людству.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під час війни в Україні вже було здійснено 43 напади на медичні заклади – офіційна інформація від ВООЗ

Пологовий будинок №2 міста Маріуполь було обстріляно 2 березня. Тоді загинуло троє людей, серед яких є дитина. 17 людей отримали поранення.

пологовий

Прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс сьогодні, 18 березня, у своєму твіттері заявив про готовність Греції відбудувати пологовий, адже Маріуполь — це центр грецької меншини в Україні:

Греція готова відбудувати пологовий будинок у Маріуполі, центрі грецької меншини в Україні, дорогому нашому серцю місті й символу варварства війни.

Новини по темі