Коли День Святого Духа 2023: традиції та народні прикмети

Коли День Святого Духа 2023 — 1+1
Freepik

Які особливості та традиції святкування існують в Духів день?

Поділитися:

День Святого Духа — важливе християнське свято, присвячене Пресвятому й Животворящому Духу, який, відповідно до церковних установ, є єдиний з Богом-Отцем і Богом-Сином. Які особливості та традиції святкування існують в цей день?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трійця 2023: народні прикмети та звичаї (символізм обряду "кумлення")

Коли День Святого Духа

Духів день припадає на п’ятдесят перший день після Великодня. Віряни відзначають це свято як нагадування про велику подію, коли Святий Дух зійшов до апостолів у вигляді полум'я язиків. Цей дивовижний момент приніс особливі дари та зміни в житті апостолів: вони набули здатності зцілювати, вчилися розмовляти на різних мовах і стали посланцями, які несли Боже слово до людей. У 2023 році День Святого Духа відзначають на наступний день після Трійціу понеділок, 5 червня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи можна купатися на Трійцю: народні прикмети на Зелені свята

День Святого Духа: традиції

Свято Дня Святого Духа має свої особливості. За віруваннями, у цей день душі померлих спускаються на землю. Віряни віддають пам'ять своїм покійним родичам та звертаються до них з молитвами. Віряни зазвичай цього дня також відвідують богослужіння. Якщо немає можливості піти до церкви, можна прочитати молитву вдома. В День Святого Духа немає жорсткої заборони на роботу. Втім, працювати в землі не можна. Духів день — це час, коли земля наповнюється Божим духом, тому повинна мати можливість відпочити.

Народні прикмети на День Святого Духа

►Яка погода на Духів день, таким буде усе літо.
►Якщо день погожий, то прибирання хліба буде пригоже.
►Сильний туман вранці – до врожаю грибів.
►Прийде Духів день — буде на дворі, як на пічці.
►Не вір теплу до Дня Святого Духа.

Новини по темі