Коли День вихователя 2022 в Україні: дата і традиції свята

Коли День вихователя 2022 в Україні: точна дата та традиції свята
freepik.com

Коли відзначається День вихователя в Україні у 2022 році?

Поділитися:

День вихователя, або Всеукраїнський день дошкілля — це професійне свято усіх працівників дошкільної освіти. Втім, в Україні свято досі не є офіційним і не має чітко визначеної дати. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вихідні у вересні 2022 в Україні: неробочі та скорочені дні під час воєнного стану, церковні свята

Коли День вихователя 2022 в Україні

День вихователя в Україні щорічно відзначається 27 вересня. У 2022 році ця дата випадає на вівторок. Це свято має ще одну назву — Всеукраїнський день дошкільних працівників (дошкільної освіти). Відзначається воно неофіційно, але з кожним роком стає все більш популярним. 

Хоча датою Дня вихователя заведено вважати 27 вересня, частина дитячих садків за традицією відзначають свято в останню неділю вересня, тобто, 25 вересня у 2022 році.

День вихователя: історія та традиції свята

День вихователя в Україні почали відзначати у 2011 році, коли Кабінет міністрів затвердив постанову N 629 від 13 квітня 2011 року про програму розвитку дошкільної освіти до 2017 року, а також після резолюції I Всеукраїнського з'їзду працівників дошкільної освіти.

У цей день заведено вітати вихователів у дитячих садках, відзначати досягнення у професійній сфері, проводити святкові заходи, влаштовувати концерти. Також цього дня вихователі можуть відвідувати професійні семінари та конференції для удосконалення своєї майстерності.

Новини по темі