Коли прийде грошова допомога від міжнародних організацій через платформу «єДопомога»: як перевірити статус заявки (інструкція)

Коли прийдуть гроші від міжнародних організацій для українців: як перевірити статус заявки на допомогу на платформі єДопомога (інструкція)
freepik.com

Як перевірити, чи оброблено вашу заявку на отримання фінансової допомоги від міжнародних організацій на платформі "єДопомога"?

Поділитися:

У Міністерстві соціальної політики України розповіли, як перевірити статус своєї заявки, якщо ви подавали запит на отримання грошової допомоги від міжнародних організацій через платформу "єДопомога"?

Наприкінці травня стало відомо, що українці можуть подати заявку на отримання ще одного виду грошової допомоги від міжнародних організацій. Зробити це можна через платформу "єДопомога". 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через платформу "єДопомога" відтепер можна подати заявку на отримання грошової допомоги від міжнародних організацій: інструкція

Днями ж  у Мінсоцполітики повідомили, що відтепер на платформі "ЄДопомога" можна перевріити статус своєї заявки на допомогу від міжнародних організацій.

Як перевірити статус заявки на допомогу від міжнародних організацій на платформі "єДопомога": покрокова інструкція

1. Зайти на сайт "єДопомога" та перейти за посиланням.

2. Натиснути "Перевірити статус заявки".

3. Вказати свій ІПН та номер телефону.

4. Натиснути "Перевірити статус".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гроші для українців від ЮНІСЕФ: коли знову запрацює програма, як подати заявку і отримати допомогу

Можливі статуси заявки на допомогу від міжнародних організацій на платформі "єДопомога"

В результаті перевірки ви можете побачити один з можливих статусів заявки:

“Заявка не знайдена” – означає, що заявка на цей вид допомоги не надсилалась.

“Заявка в процесі верифікації” – означає, що заявка передана до Єдиної інформаційної системи соціальної сфери Міністерства соціальної політики України та наразі відбувається перевірка правильності поданих даних, ідентифікація особи та належність до вказаних соціальних статусів. Тобто, заявка в системі є, але рішення щодо виплат ще не прийняте.

“Заявка успішно верифікована” – означає, що заявка пройшла перший етап перевірки, вказані в заявці персональні дані та соціальні статуси підтверджено. Тепер варто очікувати на рішення щодо нарахування (або ненарахування) грошових виплат.

“Заявка не пройшла верифікацію” – означає, що перевірка заявки виявила: вказані в ній статуси не відповідають наявній інформації Мінсоцполітики. Вам необхідно звернутися до органів соціального захисту для актуалізації статусу. Після актуалізації у вас буде можливість подати виправлену заявку знову.

“Заявка містить помилки” – означає, що в заявці допущені помилки, тож потрібно її додатково перевірити. Після цього у вас буде можливість подати виправлену заявку знову.

“Заявка знаходиться в очікуванні на виплату від міжнародних організацій” – означає, що заявка успішно пройшла верифікацію та виплати нараховані будуть, але щодо строків і суми виплат інформацію надати поки неможливо. Тобто, треба чекати, а скільки і якої суми грошей, у Мінсоцполітики не повідомляють.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 2500 грн від Червоного Хреста: хто отримає та коли будуть виплати (перелік категорій)

Більше про модульні містечка для переселенців дивіться у відео "Сніданку з 1+1":

Новини по темі