Гроші для українців від ЮНІСЕФ: коли знову запрацює програма, як подати заявку і отримати допомогу

Гроші від ЮНІСЕФ: хто з українців отримає, як подати заявку, коли буде відновлено програму
unsplash/roman-synkevych

Фінансова допомога українцям від ЮНІСЕФ: коли буде відновлено програму та як подати заявку.

Поділитися:

У ЮНІСЕФ повідомляють, коли буде продовжену  спільну з Міністерством соціальної політики багатоцільову програму грошової допомоги "Спільно" для незахищених родин із дітьми, які через війну з росією потребують фінансової підтримки. Через велику кількість заявок програму було призупинено 6 червня, але її обіцяють відновити з 15 червня. Тож хто і як зможе отримати кошти від ЮНІСЕФ?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 2500 грн від Червоного Хреста: хто отримає та коли будуть виплати (перелік категорій)

Хто може отримати фінансову допомогу від ЮНІСЕФ

Вже майже 18 тисяч українських родин отримали грошову допомогу за програмою «Спільно», повідомляють у ЮНІСЕФ. Подати заявку на допомогу можуть сім'ї, які:

►Мають троє і більше дітей до 18 років, з яких принаймні одна дитина не досягла двох років на момент подачі заявки.

►Мають двоє і більше дітей до 18 років, з яких принаймні одна дитина з інвалідністю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через платформу "єДопомога" відтепер можна подати заявку на отримання грошової допомоги від міжнародних організацій: інструкція

Як подати заявку на допомогу від ЮНІСЕФ

Заявку на отримання допомоги можуть подати батьки або офіційні опікуни дітей за посиланням. Але нагадуємо, що зробити це можна буде з 15 червня. Всі заявки буде розглянуто фахівцями ЮНІСЕФ та його партнерами щодо відповідності критеріям програми "Спільно". На основі цих даних буде ухвалене рішення щодо надання допомоги. 

Повідомляється, що заявки проходять такі етапи перевірки:

►Технічний відбір, тобто перевірка чи наявні всі обов’язкові дані без помилок. Якщо ви проходите технічний відбір, ви отримаєте SMS із підтвердженням. Важливо: перше SMS – це підтвердження того, що заявка пройшла технічний відбір, а не того, що допомогу буде надано.

►Згодом відібрані заявки перевіряють на відповідність критеріям програми. Якщо ваша родина відповідає критеріям програми, вам буде нарахована допомога. Після грошового переказу вам надійде SMS для підтвердження отримання платежу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міжнародна грошова допомога для ВПО: які програми доступні для українців

Якщо ви зареєстрували дві та більше заявок у будь-який період, час на технічну перевірку та перевірку на відповідність критеріям програми збільшується. Це спричиняє затримку виплат для родин, які відповідають критеріям програми. Тож у ЮНІСЕФ просять не дублювати свої заявки.

Розмір допомоги від ЮНІСЕФ

Сума грошової допомоги за програмою "Спільно" на місяць складає 2200 грн на кожного члена сім’ї, але не більше, як на п’ять осіб. Родина отримає одноразову виплату за 3 місяці на вказаний банківський рахунок чи дебетову картку протягом 4 тижнів з моменту подання заявки.

Детальніше про програму "Спільно" можна прочитати за посиланням або всі деталі дізнатися за номером гарячої лінії 0 800 600 017  (з 8:00 до 22:00).

Дивіться відео про те, як суддя "Танців з зірками" Макс Чмерковський будує модульне містечко для переселенців:

Новини по темі