Коли садити капусту у 2022 році: сприятливі дні за місячним календарем

Коли та як садити капусту у 2022 за місячним календарем
Pixabay/Bru-nO

Сприятливі дні для посадки капусти та як її правильно саджати

Поділитися:

Все більше людей задумуються над тим, щоб висадити власний город цього року у зв'язку з ймовірним голодом, про який твердять експерти в усьому світі. Голод пов'язують насамперед із війною, яку розпочала росія на території України. І якщо із посівною зернових в Україні впорались, наскільки це можливо в умовах війни, то інші культури почали саджати із запізненням.

Коли садити капусту

Капуста – одна з найбільш корисних городніх культур. Якщо ви вчасно встигли її посадити, то перші врожаї можна зібрати вже у середині липня. 

Насіння на розсаду у південних регіонах сіють ще у січні, у більш прохолодних регіонах – у квітні. Ранні сорти капусти готові до перенесення на грядку через 45-50 днів, а середньостиглі – через 40-45 діб. Пізнім достатньо всього 30-40 днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖПосівний календар на травень 2022: сприятливі дні місячного календаря для посадок

Коли садити капусту у відкритий ґрунт

Капусту садять у відкритий ґрунт у перші тижні травня. Однак абсолютно нормально висаджувати її до середини червня. Висіваючи капусту у відкритий грунт, або пересаджуючи розсаду, слід переконатися, що грунт досить прогрівся і дочекатись середньодобової температури в межах +8-10°C. 

Сприятливі дні за місячним календарем для посадки капусти

За місячним посівним календарем на травень 2022 сприятливими днями для посіву капусти є 6, 7, 13, 29 та 31 травня. У червні сприятливими днями є 4, 7, 13-1719-23, 27 та 28 червня. Висаджування розсади в грунт або в теплицю варто проводити 1-10, 15-20 травня, або ж 4-8, 13-18, 21-23, 26-28 червня 2022.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖЯк правильно садити перець у відкритий ґрунт

Як висаджувати капусту та як доглядати

Капуста любить воду, тому для грядки слід обирати у низинних ділянках, де накопичується волога. Також варто обирати добре освітлені ділянки із постійним доступом сонячних променів. У відкритий ґрунт капусту висаджують за схемами 50-60 см відстань між рядами, 30-40 см — між рослинами, або ж квардатним метдом 50X50. Ранні сорти сіють набагато компактніше, середнім та пізнім потрібно значно більше місця для зростання.

У кожну лунку на глибину 2 см висівається по 3-4 насінини. Капуста рідко показує 100% схожість, тому потрібно сіяти із запасом.

Білокачанна, цвітна, савойська, броколі: чим корисна капуста і чи допомагає схуднути, дивіться сюжет:

Новини по темі