Коли та як правильно сіяти горох у червні 2023

Як сіяти горох у відкритий ґрунт в червні 2023 — 1+1
Freepik

Дізнайтеся, як правильно садити горох у відкритий ґрунт.

Поділитися:

Горох — це однорічна трав'яниста рослина зі слабкими стеблами, що в'ються. Горох належить до родини бобових, його вирощують як овочеву культуру для споживання у свіжому вигляді, консервації, заморожування або приготування різних страв. Щоб правильно сіяти горох, слід дотримуватися простих кроків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як і коли садити гриби у червні 2023: сприятливі дні та корисні поради

Коли сіяти горох в червні 2023 за місячним календарем

Згідно посівним календарем на червень 2023 найкраще садити горох 5, 6, 10, 11, 17, 19, 20 червня. Не рекомендується займатися польовими роботами 4 та 18 червня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посівний календар на червень 2023: сприятливі дні місячного календаря для посадок

Як правильно сіяти горох у відкритий ґрунт

1. Оберіть ділянку з достатньою кількістю сонячного світла і доброю вентиляцією. Горох вимагає понад 6 годин сонячного світла на день.

2. Розкопайте ґрунт на глибину близько 15-20 сантиметрів і додайте компост чи органічний добрива для покращення родючості ґрунту.

3. Зробіть рядки на відстані близько 30-45 сантиметрів один від одного. Глибина посіву повинна бути близько 3-5 сантиметрів. Залийте рядки водою перед посівом.

4.  насіння гороху на відстані близько 5-10 сантиметрів одне від одного вздовж рядків. Якщо ви маєте декілька рядків, залиште між ними відстань приблизно 60-75 сантиметрів для зручного доступу та росту рослин.

5. Посипте насіння тонким шаром ґрунту і навколо рослин, щоб забезпечити оптимальний контакт з ґрунтом.

6. Після посіву ретельно зробіть полив, але уникайте занадто сильного замочування ґрунту. Горох вимагає регулярного поливу, особливо в суху погоду.

7. Для догляду видаліть бур'яни, які конкурують з горохом. При потребі встановіть підпорки для рослин, щоб запобігти поламанню гілок. Приберіть сухі або хворі рослини.

Новини по темі