Коли відзначається день Вчителя 2021 в Україні: історія свята та привітання

Коли відзначається день Вчителя в Україні у 2021 році
Рexels/Gustavo

3 жовтня, у неділю, в Україні відзначається День працівників освіти 2021.

Поділитися:

День Вчителя у 2021 відзначається 3 жовтня. Професійне свято вчителів відзначається щорічно в першу неділю жовтня. У цей день заведено вітати працівників освіти. 

День Вчителя 2021: історія свята

У День вчителя заведено вітати вчителів та інших працівників освіти. Відомо, що святкувати та вшановувати вчителів у Світі почали ще у XIX столітті. У цей день було заведено вітати видатних представників цієї професії та згадувати історичні події у цій галузі. Так День вчителя в Аргентині (11 вересня) заснований у пам'ять видатного педагога-активіста, президента країни Домінго Фаустіно Сарм'єнто, а в Індії (5 вересня) — на честь філософа, громадського діяча і також президента країни Сарвепаллі Радхакришнана.

В Україні День вчителя офіційно був закріплений 1980 року Постановою Президії Верховної Ради СРСР «Про святкові та пам'ятні дати». Свято відзначається щорічно у першу неділю жовтня. 

Одним з видів привітання вчителів в Україні є «день самоврядування», що проводиться в школах. У цей день школярі самостійно проводять уроки, а вчителі відпочивають та тільки спостерігають. Також у цей день у школах проводяться усілякі конкурси та концерти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дитяче фото на згадку: хто може фотографувати дитину й оприлюднювати кадри в соціальних мережах (коментує юрист Лаврентій Царук)

День Вчителя: святкові привітання та побажання працівників освіти

►Спасибі вам, учителі,
Що йдем сміливо по Землі,
Що знаєм все про океани,
І чули навіть про лимани.
За Трою і за Карфаген,
За бензохлоропропілен,
За НЕ і НІ, за двічі два,
За ваші теплії слова.
За всі знання, що дали нам,
За це ми дякуємо Вам!

► Вчителю мудрий,
Вчителю добрий,
Нас научили ви,
Нас ви ростили,
Дай Боже щастя,
Вам, справжня людина,
Щоб мали терпіння,
Щоб мали сили.

► Вітаю зі Всесвітнім Днем вчителя. Бажаю впевненості та бадьорості, здоров’я та натхнення, поваги та любові, вдачі та успіху. Нехай кожен день буде добрим та веселим, цікавим та яскравим, нехай кожен учень радує Вас своїми досягненнями, нехай кожна близька людина дарує Вам гармонію та щастя.

когда день учителя 2021 в украине

►Вам довіряють найцінніше – дітей, Ви любите їх і навчаєте необхідних знань. Ваша професія нелегка, але в ній все Ваше життя і щастя. Дякую Вам за те, що Ви наш учитель. Успіхів Вам і багато-багато радості. З Днем вчителя!

►Вітаю з Днем вчителя. Бажаю знаходити спільну мову з кожним із учнів, бажаю давати дітям все більше і більше знання з кожним уроком, бажаю становитися більш щасливою людиною з кожним новим днем. Душевного Вам спокою, світлої надії, домашнього затишку та добробуту.

коли день вчителя 2021

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Back to school: як впливає письмо від руки на розвиток дитини та як правильно обирати ручку (корисні поради)

Дивіться відео сюжет про те, в які українські міста їде інтерактивна виставка Вражаріум:

Новини по темі