Кому підвищать пенсії з 1 липня в Україні та на скільки

Як зміняться пенсії з 1 липня в Україні — 1+1
Freepik

У липні 2023 року певні категорії населення отримають підвищення пенсій.

Поділитися:

В Україні протягом 2023 року в декілька етапів проводиться індексація та перерахунок пенсій. Кому підвищать пенсії з 1 липня та на скільки?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З 1 липня в Україні зростуть ціни на пальне: чому та на скільки — пояснює експерт

Кому підвищать пенсії з 1 липня 2023

Наближається черговий етап індексації пенсій, який відбудеться в липні. Цього разу отримають пенсійні надбавки українці, які вийшли на заслужений відпочинок за спеціальними законами. Це держслужбовці, працівники органів місцевого самоврядування, народні депутати та науковці. Очікується, що пенсії для цих громадян зростуть у середньому на 19,7%. Варто зазначити, що розмір доплат буде індивідуальним і залежатиме від суми виплат, які отримує кожен пенсіонер. Перерахунок пенсій автоматично відбудеться з 1 липня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-5 найбезпечніших месенджерів та як захистити свої дані в мережі (пояснює кіберполіція)

Як зміниться розмір пенсії з 1 липня

Розмір доплат для визначених категорій буде індивідуальним. Так, комусь можуть підвищити пенсії на 100 грн, комусь — на 1000 грн.

Нагадаємо, в Україні протягом 2023 року проводиться індексація та перерахунок пенсій, що відбувається в декілька етапів. Перерахунок пенсій та їх збільшення відбулося у березні цього року для 10,5 мільйонів пенсіонерів. Суми підвищення різні, адже залежать від стажу, зарплати та розміру пенсії.

Як змінилися правила риболовлі в Україні, дивіться:

Новини по темі