З 1 липня в Україні зростуть ціни на пальне: чому та на скільки — пояснює експерт

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
На скільки здорожчає пальне з 1 липня — роз'яснення експерта
Freepik

З 1 липня повертаються довоєнні податки на пальне, що призведе до зростання ціни на бензин.

Поділитися:

В Україні з 1 липня податки на пальне повертаються до довоєнного рівня. За оцінками експертів, літр бензину може здорожати на 10 гривень. Нині ціни на АЗС часто нестабільні. Вартість бензину однієї марки може відрізнятися на 2-4 гривні або більше залежно від заправки. Детально про це розповів кореспондент "Сніданку з 1+1" Олександр Ковальов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи загрожує Україні холера після підриву Каховської ГЕС (відповідає медична експертка Катерина Булавінова)

"Паливні експерти кажуть, що ринок вже готується до можливо подорожчання пального. У травні вже зафіксували збільшення бензину та іншого палива, завезеного в Україну. Це означає, що компанії готуються та в подальшому планують продавати цей бензин вже в липні", — повідомив Олександр Ковальов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катастрофа на Каховській ГЕС: як зміняться ціни на продукти та чи буде їх дефіцит в Україні

На скільки здорожчає пальне з 1 липня

За словами директора консалтингової групи А-95 Сергія Куюна, ціна на бензин може зрости на понад 10 грн за літр, дизельне пальне — до 8 грн за літр, скраплений газ — до 3 грн за літр. 

Водночас зазначається, що дефіциту палива, як в минулому році, не очікується. Україна впевнено рухається у сезон високого споживання і палива вистачить на всіх.

Чим пояснюється різниця цін на паливо на АЗС, дивіться у відео:

Новини по темі