Космічний промінь мрій побачать художники з 16 країн світу

Космічний промінь мрій побачать художники з 16 країн світу

Kyiv Lights Festival оголосив учасників конкурсної програми.

Поділитися:

Сьогодні стали відомі учасники конкурсу 3D відеомапінгу третього міжнародного фестивалю світла й медіа-мистецтва Kyiv Lights Festival (KLF). У ньому візьмуть участь 28 конкурсантів із 16 країн, зокрема і з України. Заявки подали медіа-художники з Бельгії, Іспанії, Італії, Китаю, Колумбії, Мексики, Польщі, Португалії, Румунії, Словенії, Таїланду, Угорщини, Фінляндії, Франції та Японії.

Фестиваль відбудеться з 28 по 29 вересня в Києві за участі компанії «Київстар». Протягом двох днів медіа-художники з усього світу будуть змінювати міський простір за допомогою світлових інсталяцій, а будівля Київської міської державної адміністрації перетвориться на велетенський екран для конкурсу 3D відеомапінгу.

Також яскравою подією фестивалю стане запуск «Променю мрій». Основою для нього стали 100 000 дитячих малюнків, зібраних з усієї України в турі #моядитячамрія. Робота об’єднає в собі 3D маппінг і технології доповненої реальності AR. «Промінь мрій» створений переможцями KLF-2017 анімаційною студією SKILZ для благодійного проекту 1+1 медіа «Здійсни мрію». Кожен присутній зможе долучитися до історичної події, побачити мрії й увімкнути доповнену реальність, розроблену студією AR Live Animation, щоб спостерігати, як оживають малюнки мрій, доторкнутися до мрії через свій смартфон, зробити фото та відео. Для цього необхідно завантажити в Apple Store та Play Market спеціальний безкоштовний додаток Promin Mriy («Промінь мрій»). Він буде доступний для завантаження напередодні шоу.

Вперше у світовій історії понад 100 000 малюнків дитячих мрій будуть зашифровані в сигнал і відправлені в космос на потужній космічній станції. Разом із командою благодійного проекту «Здійсни мрію» працює Державне космічне агентство, яке організує кодування й передачу радіосигналу з дитячих малюнків на 41 світловий рік у Всесвіт. Пікселі мрій будуть перебувати в космічному просторі вічно.

Нагадаємо, за попередні два роки KLF став важливою частиною культурного життя столиці. З кожним роком він збирає все більше глядачів у 2018-му фестиваль відвідало понад 220 тисяч киян та гостей столиці. У міжнародному конкурсі 3D відеомапінгу змагалися медіа-художники з 19 країн, серед яких Бразилія, Індонезія, Китай, Колумбія, Таїланд, Чилі та Японія.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: 

1. Вперше в історії людства в космос полине сигнал із дитячих мрій

2. У Києві втретє відбудеться міжнародний фестиваль Kyiv Lights Festival

Новини по темі