Легендарна психотерапевтка Едіт Ева Егер, яка вижила в концтаборі Аушвіц звернулася до українців зі словами підтримки

Психотерапевтка Едіт Ева Егер, яка вижила в концтаборі Аушвіц підтримала українців
Instagram/dr.editheger

Едіт Ева Егер поділилася тими думками, які допомогли їй у концтаборі.

Поділитися:

94-річна психотерапевтка Едіт Ева Егер, єврейка угорського походження, вижила в концтаборі Аушвіц. На її очах повели на страту батьків. В той час вона не мала вибору, проте все ж він був у її голові: Едіт вчить не бути жертвою та написала про це книгу «Вибір». Зараз психотерапевтка проводить консультації для ветеранів і підтримала українців, які захищаючи свою землю від російської агресії, опиняються часто у скрутних становищах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опра Вінфрі: "Смертельна атака на українців, яка поєднується з відкритими обіймами польського народу хвилювала моє серце весь тиждень"

Едіт зазначила, що у її книзі нема "проблем". Є тільки виклики. Немає "криз" — є зміни. У свій час вона потрапила у концтабір — у місце, у якому не знаєш, що станеться далі. Приблизно те саме зараз відчувають й українці. Проте Едіт Егер ніколи не зупинялась сподіватися та ніколи не піддавалася страху. Саме тому вона тут, саме тому жива:

Сподіваюся, я зможу допомогти вам зрозуміти, що вся сила вже є всередині вас. І сподіваюся, ви зможете мислити надією і казати собі те, що я казала в Аушвіці: якщо я переживу сьогодні, значить я буду вільна завтра. І, знаєте, це "завтра" стало моїм чудовим союзником. Сподіваюся, ви теж зможете віднайти силу всередині себе. Бо я знаю: що більше ви страждаєте, то сильнішими ставатимете. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Психотерапевтка побажала усім українцям життя, сповненого радості, любові та пристрасті, а також сказала не дозволяти нічому, що не додає сил, підбиратися близько до вас. Вона впевнена: усі труднощі тимчасові, тож все можна пережити.

 Сподіваюся, ви знаходитимете силу в собі щоранку. Дивитиметеся в дзеркало і віднаходитимете надію в безнадії. Тож повторюйте за мною: "Мені це не подобається, це дискомфортно, а ще — тимчасово. І я зможу це пережити". Не "так... але", а "так... і". "Я вважатиму це викликом, який, сподіваюся, стане для мене поштовхом для росту. А страждання зроблять мене кращим провідником для іншої людини". 

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Акторка Пенелопа Крус зі сльозами на очах згадала про українських жінок і дітей, які страждають через війну

Едіт Ева Егер зазначила, що усе, що зараз ми маємо — це одні одних. Вона сказала, що слова можуть здатися не такими потужними, як зброя, але саме вони допомогли їй в Аушвіці. Тому Едіт віддала свою силу і любов тими словами, які має.

Люблю вас і шлю вам свою підтримку. І — удачі. Бажаю нашим друзям в Україні сили залишатися сильними й знати, що якщо вони зможуть вижити сьогодні... то завтра вони будуть вільними.

Вже багато іноземних зірок підтримало Україну. Дивіться на мапу:

зірки які підтримали україну 

Новини по темі