Любовні шифри та шоколадні свинки: як святкують День всіх закоханих у різних країнах

Цікаві традиції та звичаї святкування Дня святого Валентина у всьому світі.

Поділитися:

Історія Дня всіх закоханих сягає корінням у давнину. Існує багато легенд про походження Дня святого Валентина, але всі мають спільну суть — це свято кохання та щирості. Ділимося найцікавішими традиціями свята любові з найвіддаленіших куточків світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як привітати коханих з Днем святого Валентина: вірші, проза, картинки

Шоколад на День всіх закоханих у Японії

14 лютого в Японії найбільше тішать чоловіків шоколадними смаколиками. Дарувати їх прийнято не лише коханим — японки частують своїх батьків, колег та друзів. Для різних стосунків очікуються різні види шоколаду, а закохані отримують "honmei choco" (шоколад справжнього кохання) разом із подарунком ручної роботи. За місяць, 14 березня, солодкі подарунки будуть отримувати жінки від чоловіків.

Шоколад

"Підсунути свиню" на День святого Валентина у Німеччині

Якби хтось подарував вам на День святого Валентина шоколадну свинку, ви б вважали це образою? Для німців це абсолютно звична справа. Свиня уособлює як удачу, так і пристрасть. Традиційно заведено обмінюватися з коханою людиною подарунками на свинячу тематику. Це можуть бути листівку, малюнки, іграшки або навіть страви із свинини.

Свинка

Найперші валентинки у Франції

Францію вважають батьківщиною Дня всіх закоханих. За однією легендою, Карл І, герцог Орлеанський ​в​ 1415 році вперше надіслав листівку своїй дружині в цей день, перебуваючи в англійському полоні. Він надсилав із лондонської в'язниці віршовані любовні послання, одне з яких досі зберігають в Британському музеї.

Валентинка

Масові весілля у Філіппінах

Філіппінці точно знають, як яскраво відсвяткувати День святого Валентина. У цей день тисячі пар святкують річницю свого весілля. Останніми роками на Філіппінах дедалі популярнішими стають "масові весілля", коли багато пар збираються в громадських місцях, щоб обмінятися обітницями або одружитися.

Пара

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли День святого Валентина в Україні: дата, історія та традиції

Любовні головоломки у Данії

У Данії люди традиційно обмінюються гербаріями замість живих букетів. Також традиційно люди надсилають своїм коханим "жартівливі листи", які називаються gaekkebrev. Ці вірші або віршики підписані лише крапками, кількість яких вказує на кількість літер в імені відправника, тому одержувач повинен здогадатися, хто його надіслав. Якщо він вгадає правильно, відправник буде винен йому шоколадну крашанку на майбутній Великдень.

День святого Валентина

Фото: Freepik, Unsplash

Новини по темі