Лютий. Рік незламності: Олена та Володимир Зеленські звернулись до українців у річницю повномасштабного вторгнення

Олена та Володимир Зеленські звернулись до українців у річницю повномасштабного вторгнення (відео)
Annie Leibovitz/Vogue

24 лютого у річницю повномасштабного вторгнення росії президент України Володимир Зеленський та його дружина Олена Зеленська звернулись до українців.

Поділитися:

Президент України Володимир Зеленський записав відеозвернення до українців у річницю повномасштабного вторгнення росії — 24 лютого: 

"Великий народе великої України! Рік тому в цей день із цього ж місця близько сьомої ранку я звернувся до вас із короткою заявою, тривалістю всього 67 секунд. У ній пролунали дві найголовніші й тоді, і зараз речі. Те, що Росія почала проти нас повномасштабну війну. І те, що ми сильні. Ми готові до всього. Ми всіх переможемо. Бо ми – це Україна! Так розпочалося 24 лютого 2022 року. Найдовший день нашого життя. Найважчий день нашої новітньої історії. Ми прокинулися рано й відтоді не засинаємо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лютий день очима 1+1: не пропустіть документальний фільм на 1+1 о 19:30

"Я дякую всім, завдяки кому триває наш опір. Це всі наші захисники та захисниці. Збройні Сили України. Сухопутні війська, наша піхота й танкісти. Повітряні та Військово-Морські сили. Артилерія, ППО, десантники, розвідники, прикордонники. ССО, СБУ, Нацгвардія, поліція, ТрО – усі наші сили безпеки й оборони. Завдяки вам стоїть Україна. І ми витримали лютий місяць і лютий початок війни".

Україна здивувала світ. Україна надихнула світ. Україна об’єднала світ. На доказ можна сказати тисячі слів, але достатньо кількох.

Ми стали одним цілим. Наші журналісти й медіа єдиним фронтом воюють проти брехні та паніки. 

Ми стали однією родиною. Серед нас більше немає чужих чи незнайомих. Українці сьогодні – це всі свої. Українці прихистили українців, відкрили свої домівки й серця для тих, хто був змушений рятуватися від війни.

Ми витримуємо всі погрози, обстріли, касетні бомби, крилаті ракети, дрони-камікадзе, блекаут, холод. Ми сильніші за це.

Це був рік стійкості. Рік небайдужості. Рік мужності. Рік болю. Рік надії. Рік витримки. Рік єдності. 

Рік незламності. Лютий рік незламності.

Його головний підсумок – ми вистояли. Ми не зазнали поразки. І зробимо все, щоб цього року здобути перемогу!

Слава Україні!

Перша Леді України Олена Зеленська у своєму зверненні до українців наголосила, що Україна сьогодні відзначає не рік війни, а рік спротиву:

"Навіть день війни – вже смертельно довго. Бо вже в перший день російського нападу загинули наші люди. Навіть тиждень війни – вже непоправно багато. Бо вже в перший тиждень ракети та кулі загарбника вбили українських дітей. Місяць війни – це вже безкінечно боляче, бо в цей час агресор катував Бучу і Маріуполь. І ось цілий рік війни. Рік, вкрадений у нашого життя, і рік вкрадених життів. Точно не та дата, яку хочеться мати у своєму календарі. 

Тож ми відзначаємо сьогодні інше.

Не рік війни, а рік спротиву.
Рік стійкості.
Рік захисту, порятунку, взаємодопомоги.
Рік людяності.
Рік України, яка змінила та продовжує міняти світ.
Рік нашої незламності".

Новини по темі