«Моя посмішка – це моя особиста зброя. Я зробила свій вибір на користь позитиву», – ведуча 1+1 Соломія Вітвіцька про життя під час війни

Соломія Вітвіцька розповіла про роботу під час війна та позитивне сприйняття світу, незважаючи ні на що
Instagram/solomiyavitvitska

Соломія Вітвіцька розповіла про те, як сприйняла новину про війну та що їй допомагає залишатися такою позитивною, не дивлячись на важкі часи.

Поділитися:

Ведуча 1+1 Соломія Вітвіцька, яка періодично приймає естафету ефірів "Єдиних новин", дала розгорнуте інтерв'ю виданню "КП в Україні". У відвертій розмові ведуча розповіла про перше сприйняття війни, роботу у важкі для країни часи та звичку сприймати життя позитивно, незважаючи ні на що.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ведуча 1+1 Соломія Вітвіцька, фронтмен «БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ» Сергій Танчинець і гімнастка Цирку дю Солей Надія Васіна підтримали лікарів у Охматдиті

Про перші емоції від новини про початок війни Соломія розповідає:

"У мене не було шоку. Було якесь дивне відчуття, нібито це все не з нами відбувається. Я просто включилася в роботу".

Соломія ВітвіцькаФОТО: Instagram/solomiyavitvitska

Ведуча каже, що дуже добре розуміє тих, коли у когось стався ступор, кому потрібно було виїхати, вивезти у безпечне місце дітей. Проте сама для себе чітко вирішила, що буде залишатися в Києві і працювати, а у вільний від роботи час волонтерити.

"Тут я можу бути більш корисною", –  зазначає Соломія Вітвіцька.

Про свою волонтерську діяльність Соломія Вітвіцька розповіла більш детально. Наприклад, згадала про те, що разом з паралімпійцем Сергієм Ємельяновим проводить на своїх особистих сторінках у соцмережах благодійний аукціон: продаж золотої медалі спортсмена з ігор в Токіо, щоб допомогти Збройним силам України. Вітвіцька просить всіх долучатися і робити внески. 

ВітвіцькаФОТО: Instagram/solomiyavitvitska

Крім того, ведуча розказує:

"Боротьба на інформаційному фронті зараз теж дуже важлива. Ми допомогли зробити російськомовний канал Freedom для тих, хто в Європі і світі не розуміє і не знає української мови, хто ще не визначився з тим, що відбувається, щоб європейці мали доступ до російськомовного контенту. Канал вже працює, і його трансляція відбувається в 60 країнах світу. В кадрі є і наші телеведучі Єгор Гордєєв, Вова Рабчун".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неля Шовкопляс, Соломія Вітвіцька, Ліда Таран підтримали надійний інформаційний ресурс допомоги українцям в Європі

Як ведуча від 1+1 Соломія Вітвіцька наразі працює над "Єдиними новинами". Про цей досвід вона говорить:

"Всі канали тепер не конкуренти, а працюють разом, як одне ціле. Ми поділили час на всіх і, відповідно, кожні 5 годин змінюємо одне одного. Зараз ми всі маємо боротися з фейками, зливами інформації, бо диверсанти працюють на всіх фронтах, в тому числі й на інформаційному".

Вітвіцька ГринчукФОТО: Instagram/solomiyavitvitska

Соломії Вітвіцькій іноді закидають, що вона виглядає дуже радісною і доглянутою під час війни. Ніби в такі важкі для країни часи варто менше уваги приділяти своєму зовнішньому вигляду, а позитивні емоції зараз недоречні. На це ведуча відповідає так:

"Моя посмішка – це моя особиста зброя. Я зробила свій вибір на користь позитиву. Так я показую, що ми всі боремося, всі налаштовані позитивно і перемога обов’язково буде за нами. Якщо постійно лише плакати чи бути в подавленому, розбитому стані, це і всіх навколо тільки пригнічуватиме. Якщо ми будемо постійно плакати, нас ворог швидше зламає психологічно".

СоломіяФОТО: Instagram/solomiyavitvitska

Соломія зізнається, що, незважаючи на свою посмішку, теж часто переживає, особливо за рідних. Наприклад, тато ведучої живе в Житомирі, і цей місто періодично ворог піддає бомбардуванню. Та їхати з дому чоловік не хоче. Звісно, Вітвіцька хвилюється за свого батька, але розуміє його позицію.

Що ведуча планує зробити одразу після нашої перемоги? Вітвіцька ділиться планами і сподіваннями:

"Хочеться всіх обіймати. Отак іти і обіймати кожного. Також хотіла би зробити величезну вечірку, де ми всі зустрінемося і зможемо просто побути разом, посвяткувати життя. Як на мене, життя складається з таких моментів. Звісно, боляче буде згадувати тих, кого з нами немає, і військових, і мирних жителів, і діток, це жахливі цифри, які ми щодня озвучуємо в ефірі. Але життя треба буде святкувати".

Новини по темі