#МояВійна: платформа, де кожен свідок вторгнення росії в Україну може написати свою історію, яку побачать громадяни всіх країн світу

Додаток, де кожен свідок вторгнення росії в Україну може написати свою історію #МояВійна

Розробили додаток, куди можна викласти свою історію війни.

Поділитися:

Міністерство культури та інформаційної політики України, Асоціація інноваційної та цифрової освіти та компанія «Totonis» запустили міжнародну платформу #МояВійна, на якій кожен українець, свідок повномасштабного вторгнення росії в Україну, може написати свою правдиву історію, викласти реальні факти та переживання. Ваш текст зможуть прочитати громадяни будь-якої країни рідною мовою, а також висловити свою підтримку реальними діями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вони могли в будь-який час нас розстріляти", — керівниця ТСН.ua розповідає, як вирвалася з Димера (окупований в перший день війни)

На платформу, крім вашої історії, можна додати відео або фото підтвердження військових злочинів російських військових в Україні. Мета цього проєкту — щоб історія кожного українця була почута, а також щоб світ знав правду про агресивні та жорстокі дії росії. Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики сказав:

Наразі свідками війни вже стали мільйони українців. Кожна з їх історій — вкрай важлива і має бути задокументована. Бо та реальність, з якою зараз стикаються жителі України є не тільки доказом агресії рф, а й доказом злочинів кремля проти людства та гуманності. Зараз ми знаходимося на передовій, і захищаємо не тільки нашу країну, а й весь цивілізований світ, кожного громадянина демократичних країн. Ми повинні поділитись зі світом тим, що переживаємо та відчуваємо. Кожна історія українців має бути почута.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Ми стояли на колінах, щоб швидше впасти на підлогу і закрити вуха», — історія жительки Чернігова, якій вдалося евакуюватися під обстрілами

Марія Богуслав, Виконавчий директорка Асоціації інноваційної та цифрової освіти зазначила, що усі кореспонденти проходитимуть модерацію перед тим, як історія стане доступною:

Це передбачено, аби інші користувачі платформи, організатори та партнери проєкту були впевнені, що це написали реальні люди.

Модерація відбуватиметься протягом усієї реалізації проєкту для того, аби уникнути участі в ньому провокаторів й ботів, а також закликів, що виходять за рамки етичних норм.

Новини по темі