Мобілізація чи рекрутинг: як зараз набирають людей на службу в ЗСУ

Найпопулярніші військові спеціальності: як працює механізм рекрутингу в ЗСУ.
telegram: zelenskiy|official

Найпопулярніші військові спеціальності: як працює механізм рекрутингу в ЗСУ.

Поділитися:

Під час війни питання мобілізації стоїть досить гостро. В Україні наразі разом із мобілізацією діє механізм рекрутингу, тобто пошуку добровольців на військові вакансії. Як працює система та які проблеми можуть бути перешкодою для новообраних - розповів "Громадському" керівник рекрутингової агенції Lobby X Владислав Грезєв.

На даний момент найбільшим попитом користуються штабні посади, далі - IT, БПЛА та прес-служба. Владислав наголошує, що головна проблема саме в тому, що не вистачає людей. Основні проблеми, що стримують кандидатів йти у військо є насамперед командування. Некваліфіковані командири, на котрих не діють механізми відповідальності за свої рішення відіграють велику роль у процесі відбору на військові посади. Другим фактором є погана організація навчання нових людей. І третім - відсутність відпочинку і ротацій.

В Україні зараз діє механізм рекрутингу і мобілізація. Перший варіант є найбільш підходящим для грамотної організації українського війська, відтак мотивована людей завжди є набагато ефективнішою у роботі. На жаль, система мобілізаційного набору людей зараз переважає:

"Якби добровільний підхід міг би закривати кількісні показники потреб в активній фазі війни — то звісно, тільки він би й процвітав. Але наразі, на жаль, потребу повністю закрити в такий спосіб не можна. Тому обидва підходи мають працювати. Ми стараємося працювати так, щоб розширити нашу географію, щоби всі громадяни знали про переваги й обирали саме цей спосіб. Тоді це реально більш свідомий крок. Але загалом усю систему рекрутингу та мобілізації треба переглядати. Вона має бути цілісна й комплексна, а не уривками: десь там закон, десь там якісь наші методи, десь там ще якісь плани. Це все має бути синхронізовано і централізовано".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Новини по темі