Наталія Мосейчук обговорила сучасні проблеми освіти з фахівцями на фестивалі освіти у Львові

Наталія Мосейчук звернулася до українських освітян на фестивалі Вчителі майбутнього - 1+1

Ведуча 1+1 Україна, інтерв’юерка Наталія Мосейчук стала модераторкою кількох панелей на фестивалі освіти.

Поділитися:

У Львові відбувся найбільший в Україні фестиваль освіти «Вчителі майбутнього». Протягом двох днів понад 2000 освітян з усієї України взяли участь у різних дискусіях та лекціях, майстер-класах, інтерактивних зустрічах та неформальному спілкуванні, аби розвивати українську освіту.

наталія мосейчук

наталія мосейчук

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Лід можна розтопити тільки теплом", — мер Львова Андрій Садовий в проєкті "Мосейчук+" про мовне питання та найбільшу довоєнну помилку українців

Головні теми заходу: подолання освітніх втрат, НУШ, дистанційне навчання, ментальне здоров’я учнів і вчителів, штучний інтелект, відбудова освіти і багато іншого. Ділитися досвідом і знаннями приїхали понад 140 спікерів. Серед них, зокрема  міністр освіти і науки Оксен Лісовий та ще майже півсотні українських і закордонних лідерів освіти та громадськості. Модераторкою кількох панелей фестивалю стала телеведуча, кураторка вчительської премії Global Teacher Prize Наталія Мосейчук.

Разом з Митрополитом Української греко-католицької церкви, президентом УКУ Борисом Гудзяком Наталія Мосейчук говорила про національну ідентичність, українські цінності. Із Сергієм Бабаком та Сергієм Колебошиним говорили про реформу середньої, вищої, профільної освіти та запит держави на фахівців. А з лауреатами премії Global Teacher Prize Ukraine спілкувались про очікування від вчительського майбутнього та досвід війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Найскладніше, що може бути — це використання хімічної або ядерної зброї", — Андрій Садовий у проєкті "Мосейчук+"

«Вчителі звіряють годинники. Ще не кінець війні. Попереду невідомість. Але дитинство не зупиниш і дітей не поставиш на паузу. Вони зібралися разом, щоб продумати, якою вітчизняна освіта має вийти з війни. Однозначно сильнішою. Однозначно людянішою. Більш технологічною, бо світ рвонув вперед ще з більшою увагою держави до вчительства, його потреб.

Було багато обіймів, багато розповідей про пережите. У когось розбомбили школу, хтось з педагогів втратив домівку у Бахмуті, дехто - найдорожчих. Сьогодні освітяни потихеньку оживають, приходять до тями, набирають повітря, хоч в їхніх очах все ще читається війна.  Я щиро бажаю вам, неймовірні, терпіння пройти темні часи і винести з них своє світло. Дякую, що ви завжди з нашими дітьми, завжди поруч. Дякую, що ви сильні!», - звернулась до освітян Наталія Мосейчук

наталія мосейчук

наталія мосейчук

Новини по темі