UA RU

Паляниця на сковороді: легкий рецепт хлібу з мінімумом інгредієнтів ("Сніданок. Онлайн")

©© Pexels/Marta Dzedyshko

Запашна паляниця на сковороді: рецепт.

З цієї страви українці створили власний пароль: у "Сніданку. Онлайн" Валентина Хамайко приготувала паляницю на сковороді! Це дуже простий, але водночас такий важливий для кожного рецепт: для нього не знадобиться багато інгредієнтів та кулінарного приладдя, але при цьому паляниця дуже смачна та ситна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прості рецепти хліба у домашніх умовах: без дріжджів, на кефірі, содовий хліб

Для того, аби приготувати паляницю, нам знадобиться:

  • 450 г борошна
  • 1/5 ч. л. дріжджів
  • 300 г кефіру (можна замінити на воду)
  • 3 ст. л. олії
  • 1 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. солі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готуємо ніжний та пишний омлет у духовці за 15 хвилин (рецепт Руслана Сенічкіна)

Етапи приготування паляниці на сковороді:

1. Замішуйте тісто. Воно має бути ніжним та м'яким. Аби тісто не приліпало до рук, можете смастити їх олією.

2. Коли ваше дріжджове тісто підходить, обминайте його й перекладайте на пательню, яку попередньо слід змістити невеликою кількістю олії.

3. Трохи натисніть на тісто, розподіліть його по поверхні сковорідки. Чекайте хвилин 30-40 на менш ніж середньому вогні, чекайте, поки тісто трохи запечеться та підніметься.

4. Після цього перегорніть паляницю та чекайте так само 30-40 хв. Готово. Смачного!

Дивіться відео:

Новини по темі
Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності
Приймаю