Паляниця на сковороді: легкий рецепт хлібу з мінімумом інгредієнтів ("Сніданок. Онлайн")
Запашна паляниця на сковороді: рецепт.
З цієї страви українці створили власний пароль: у "Сніданку. Онлайн" Валентина Хамайко приготувала паляницю на сковороді! Це дуже простий, але водночас такий важливий для кожного рецепт: для нього не знадобиться багато інгредієнтів та кулінарного приладдя, але при цьому паляниця дуже смачна та ситна.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прості рецепти хліба у домашніх умовах: без дріжджів, на кефірі, содовий хліб
Для того, аби приготувати паляницю, нам знадобиться:
- 450 г борошна
- 1/5 ч. л. дріжджів
- 300 г кефіру (можна замінити на воду)
- 3 ст. л. олії
- 1 ст. л. цукру
- 1 ч. л. солі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готуємо ніжний та пишний омлет у духовці за 15 хвилин (рецепт Руслана Сенічкіна)
Етапи приготування паляниці на сковороді:
1. Замішуйте тісто. Воно має бути ніжним та м'яким. Аби тісто не приліпало до рук, можете смастити їх олією.
2. Коли ваше дріжджове тісто підходить, обминайте його й перекладайте на пательню, яку попередньо слід змістити невеликою кількістю олії.
3. Трохи натисніть на тісто, розподіліть його по поверхні сковорідки. Чекайте хвилин 30-40 на менш ніж середньому вогні, чекайте, поки тісто трохи запечеться та підніметься.
4. Після цього перегорніть паляницю та чекайте так само 30-40 хв. Готово. Смачного!
Дивіться відео: