Парад планет у квітні 2023: дати та як подивитись

Парад планет  2023 – як і коли дивитися – які планети буде видно — 1+1
Pixabay

Коли можна побачити парад планет у квітні 2023

Поділитися:

Парад планет відбувається тоді, коли певні планети вирівнюються на небосхилі відносно Землі. У квітні 2023 року відбудуться одразу два паради планет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Детальний гороскоп на квітень 2023 для всіх знаків зодіаку по днях від Анжели Перл

Коли парад планет у квітні 2023

Перший парад планет відбудеться 11 квітня 2023 року. Чотири планети Сонячної системи — Меркурій, Уран, Венера та Марс вишикуються в одну лінію на небосхилі. Всі ці планети будуть видно відразу після заходу Сонця. Венеру і Марс буде добре видно неозброєним оком. Інші ж планети буде важче помітити, знадобляться спеціальні пристрої для спостереження. Найкраще видно парад планет буде після заходу Сонця. 11 квітня – це найкращий день для спостережень, але вирівнювання буде видно протягом кількох днів до та після цієї дати

Другий парад планет відбудеться 24 квітня 2023 року, це мале вирівнювання, коли  Меркурій, Уран, Венера та Марс вишикуються в одну лінію. 

Як подивитись парад планет у квітні

Пам'ятайте, що для спостереження за парадом планет потрібні хороші погодні умови та чисте небо. Найкраще місце для спостереження — відкрите місце, де немає високих будинків та дерев. Рекомендується обрати найменш освітлене місце, аби мати кращий огляд неба. Є ймовірність, що для спостереження вам знадобиться телескоп або бінокль. Якщо ви плануєте спостерігати за парадом планет на відкритій місцевості, не забудьте перевірити погодні умови: хмарне або дощове завадить вам побачити парад планет.

Чи можуть планети змінити долю людини, дивіться:

Новини по темі