Паралімпіада 2022: українці вже здобули 19 медалей і є одними з лідерів змагань

Паралімпіада 2022: українська збірна залишається в трійці лідерів змагань
Facebook НОК України та олімпійська команда

Українські паралімпійці продовжують захоплювати своїми здобутками.

Поділитися:

Наші спортсмени продовжують вражати нас своїми успіхами на Паралімпійських іграх 2022 в Китаї. Це надзвичайно важливо для нас у час війни з росією. Пишаємося нашими спортсменами та бажаємо їм ще більше перемог!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це жах, від якого я хочу прокинутися", — Андрій Шевченко зі сльозами на очах дав інтерв'ю італійському телеканалу про війну в Україні

Сьогодні 6-й день Паралімпіади 2022 в Китаї. Станом на сьогодні наша збірна вже завоювала 19 нагород, серед яких 6 золотих, 8 срібних та 5 бронзових. Це дозволяє нам поки посідати 3-тє місце у загальному медальному заліку.

Вчорашній день змагань нам приніс 2 медалі. Вони були здобуті в різних класах лижних гонок у спринті вільним стилем. Оксана Шишкова, що виступає серед спортсменок з порушенням зору (гайд Андрій Марченко), виборола вже свою другу срібну і загалом четверту нагороду на цій Паралімпіаді. Повний комплект медалей вже зібрав у Пекіні-2022 Григорій Вовчинський (клас стоячі). До золота та срібла у біатлоні, він додав бронзу в лижних гонках.

ПаралімпіадаФОТО: Facebook НОК України та олімпійська команда 

Найбільш урожайним для українських паралімпійців став 4-й день змагань: наша збірна завоювала 7 березня 9 нагород, всі вони були здобуті в різних класах біатлонних гонок на 10 км. У жінок серед учасниць з ураженням опорно-рухового апарату (клас стоячі) золото здобула Ірина Буй, срібло – Олександра Кононова, бронзу – Людмила Ляшенко. У чоловіків, що змагалися в категорії з порушенням зору, уся перша п’ятірка залишилася за представниками України. Віталій Лук’яненко (клас B3, гайд Бабар) став вже дворазовим чемпіоном Паралімпіади-2022. Компанію на п’єдесталі йому склали Анатолій Ковалевський (клас B2, гайд Мукшин) та Дмитро Суярко (клас B2, гайд Ніконович). Віцечемпіонами Парілімпіади, здобувши свою другу і третю медалі Пекіна-2022 відповідно, стали Григорій Вовчинський (клас LW8) та Оксана Шишкова (клас B2, гайд Марченко). Бронзу виборов Тарас Радь (клас LW12).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Девід та Вікторія Бекхеми допомагають українським матерям та дітям: ініціювали збір коштів

Паралімпіада 2022ФОТО: Facebook НОК України та олімпійська команда 

Паралімпіада 2022 буде тривати до 13 березня. Бажаємо нашим спортменам ще більше перемог!

Новини по темі