Паралімпіада 2022: збірна України завоювала ще три медалі та встановила національний рекорд за кількістю нагород на зимових Іграх

Паралімпіада 2022: Україна встановила національний рекорд за кількістю виграних медалей на зимових Іграх
Getty Images

У медальному заліку Україна продовжує посідати друге місце.

Поділитися:

Збірна України продовжує свій тріумфальний шлях на зимовій Паралімпіаді-2022 в Пекіні. У передостанній день змагань, 12 березня, українська команда завоювала ще три медалі. Таким чином, наші паралімпійці завоювали вже 28 медалей та оновили національний рекорд за кількістю виграних нагород на одній Паралімпіаді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Українці сьогодні — це найсміливіша нація в світі. І я пишаюся цим", — Святослав Вакарчук дав інтерв'ю CNN

12 березня українці завоювали одну золоту та дві бронзові медалі. Нагороди українці отримали на змаганнях з лижних перегонів (10 км середня дистанція, індивідуальна гонка у класі стоячих жінок та незрячих чоловіків).

Чемпіонкою стала Олександра Кононова з Київської області.

Ірина Буй
Ірина Буй

Бронзовими призерами стали Суярко Дмитро (Чернігівська обл.) з лідером Ніконовичем Олександром (Київська обл.) та Буй Ірина з Вінницької області.

Дмитро Суярко
Дмитро Суярко

За результатами 8-го дня змагань Україна посідає друге загальнокомандне місце з унікальним українським результатом: 28 медалей: 10 золотих, 10 срібних, 8 бронзових. Випереджає українців лише Китай, лідер медального заліку Паралімпійських Ігор у Пекіні: 58 медалей (18-18-22).

Завтра, 13 березня, прикінцевий день змагань. Збірна виступить на змаганнях у двох естафетах. Вболіваємо за перемогу України!

Всі фото: Getty Images

Новини по темі