Спортивний фронт: наші паралімпійці завоювали вже 9 золотих медалей та залишаються в трійці лідерів змагань

Паралімпіада 2022: наша збірна наразі посідає 2-ге місце у медальному заліку
Getty Images

Наші спортсмени вражають новими досягненням на Паралімпіаді 2022 у Китаї.

Поділитися:

Наші паралімпійці гідно показують себе на спортивному фронті: продовжують вражати своїми результатами на Паралімпіаді 2022 у Пекіні. Лише за вчора вони завоювали 6 медалей, 3 з яких золоті. Такі здобутки вкрай важливі для нас зараз, коли ми ведемо запеклу війну з росією. Спортивні здобутку зайвий раз показують, наскільки сильними та непоступливими є українці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Українці сьогодні — це найсміливіша нація в світі. І я пишаюся цим", — Святослав Вакарчук дав інтерв'ю CNN

Сьогодні 8-й день Паралімпіади 2022 в Китаї. Станом на сьогодні наша збірна вже завоювала 25 нагород, серед яких 9 золотих, 10 срібних та 6 бронзових. Це дозволяє нам наразі посідати 2-ге місце у загальному медальному заліку на змаганнях.

Вчорашній день був дуже врожайним для наших паралімпійців: вони здобули 6 медалей, серез яких 3 золоті. Всі нагороди 7-го дня українці здобули в різних класах біатлонних гонок на 12,5 км. Отже, "золото" вчора здобули: 

Оксана Шишкова, що виступає серед спортсменок з порушенням зору (гайд Андрій Марченко). Оксана виборола вже своє третє "золото" і загалом п’яту медаль на Паралімпіаді 2022.
Людмила Ляшенко (клас стоячи), яка зібрала повний комплект медалей на цій Паралімпіаді.

Людмила ЛяшенкоФОТО: Getty Images

Олександр Казік (клас B1, гайд Сергій Кучерявий).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Легенда українського футболу Сергій Ребров заявив, що повернеться до України для боротьби з російськими окупантами

"Срібло" вчора здобули:

Віталій Лук’яненко (клас B3, гайд Борис Бабар), в якого вже є два "золота" Пекіна-2022.
Тарас Радь (клас сидячи LW12). 

"Бронзою" вчора нас порадував Григорій Вовчинський серед учасників з ураженням опорно-рухового апарату, здобувши вже четверту свою нагороду на цій Паралімпіаді.

Григорій ВовчинськийФОТО: Getty Images

Отже, наша паралімпійська збірна залишається у лідерах змагань за загальним медальним заліком. Паралімпійські ігри 2022 будуть тривати до 13 березня. Щиро бажаємо нашим спортменам ще більше перемог та особистих здобутків!

Новини по темі