"Українці сьогодні — це найсміливіша нація в світі. І я пишаюся цим", — Святослав Вакарчук дав інтерв'ю CNN

" Українці сьогодні — це найсміливіша нація в світі. І я пишаюся цим", — Святослав Вакарчук дав інтерв'ю CNN

Святослав Вакарчук, фронтмен гурту "Океан Ельзи" та тренер "Голосу країни" розповів міжнародній спільноті, що відбувається в Україні.

Поділитися:

24 лютого росія розпочала відкриту повномасштабну війну в Україні. Військові рф цинічно обстрілюють школи та лікарні, дитячі будинки та житлові масиви. Весь світ об'єднався навколо України, засуджуючи російську агресію та надаючи підтримку українському народові. Українська нація згрутовано та рішуче дає відсіч ворогу — кожен українець робить все можливе, щоб захистити свою землю. Найвідоміші українські зірки активно ведуть роботу на інформаційному фронті, записуються до лав теоборони, працюють волонтерами у найрізноманітніших напрямках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖВнесок ведучих 1+1 у боротьбу з агресором: Костянтин Грубич, Володимир Рабчун та Тімур Мірошниченко про ефіри, медіаборотьбу та забезпечення тероборони

Так, Святослав Вакарчук, лідер гурту "Океан Ельзи", записався до лав тероборони Львова та їздить містами України, щоб підтримати українців. Нещодавно Святослав дав інтерв'ю одному з найбільших світових телеканалів — CNN, під час якого розповів про свою роботу під час війни та про звернення до росіян. 

«Де б я не був — госпіталь Запоріжжя, бомбардовані вулиці Харкова — кожен готовий боротися… Всі 40 млн людей в Україні сьогодні виступають як єдина армія – кожен на своєму місці. Всі українці, включаючи і відомих особистостей, сьогодні роблять одну і ту саму роботу – ми хочемо перемогти і ми будемо битися до кінця, бо це наша Батьківщина і ми не маємо іншого вибору. Я хочу сказати, що наш моральний дух дуже високий, набагато вищий, аніж будь-хто у світі сподівався. Українці сьогодні – це найсміливіша нація в світі. І я пишаюся цим»».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖДженніфер Еністон приєдналася до збору коштів для допомоги українцям та висловила захоплення українськими жінками: "Ви неймовірні і весь світ за вами"

Ось як Вакарчук коментує вступ до лав тероборони:

«Так, я зробив це, бо я думаю, що кожен чоловік в країні повинен зробити це. І мій приклад показує, що ми всі рівні у потребі захищати свою країну. І, звичайно, я буду продовжувати те, в чому я найбільш ефективний – піднімати моральний дух та допомагати». 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖСвітові зірки продовжують підтримувати Україну в боротьбі проти російської агресії

Святослав Вакарчук також зазначив, що відчував, що вторгення одного дня таки станеться. Оскільки російська еліта не могла винести саме існування української нації:

«Вони не хотіли бачити вільний шлях розвитку незалежної України, але це наш вибір, ми хочемо бути європейською державою і не бути частиною «руського миру». І ми будемо відстоювати це до останнього «сапога» російського солдата тут». 

Святослав Вакарчук також зазначив, що ніхто в світі не може передбачити плани Путіна і варто сподіватися на гірше. І нації світу повинні зупинити його сьогодні вже якнайшвидше. 

«Це злочин проти людства», — сказав Вакарчук, коментуючи обстріляні лікарні, школи та дитячі садки.

Нагадаємо, що вчора, 9 березня, російська армія обстріляла пологовий будинок та дитячу лікарню у Маріуполі. Постраждало 17 людей (діти, жінки, лікарі), троє загинули, серед них одна дитина — Маріупольська міська рада.

Ведучий CNN запитав у Святослава про месидж, який він адресував росіянам на своїй фб-сторінці:

«Цей месидж дуже простий. Ви можете зупинити цю війну ефективніше, аніж будь-хто в світі. Якщо мільйони вас вийдуть на вулицю, не тисячі, а мільйони, то це все може змінити. Пам’ятаєте, колись у 1991 році під час колапсу СРСР мільйони вийшли на вулиці і це спрацювало.  Тепер росіяни сидять по домівках і кажуть «ми за мир», але не роблять нічого. Але якщо вони не будуть нічого робити, то вони будуть теж винні. Не Путін, а ціла нація. Ще один месидж – звертання до матерів солдат із закликом забрати своїх синів додому. Якщо ви не можете вийти на вулиці заради України, виходьте заради своїх же дітей». 

Новини по темі