Павло Дуров пояснив, чи є Telegram безпечним для українських користувачів та розповів про маму-українку: "Вона одна з найрозумніших і наймудріших людей, яких я знаю"

Павло Дуров розповів про маму українку та пояснив, чи безпечний зараз Telegram для українців
Instagram/durov

Генеральний директор Telegram пояснив, чи безпечно зараз користуватися месенджером, а також розповів про свою маму українку.

Поділитися:

Російський програміст, один із творців і колишній генеральний директор соціальної мережі ВКонтакті, а тепер засновник та генеральний директор месенджеру Telegram Павло Дуров розповів, чи є зараз Telegram безпечним для українських користувачів в умовах російсько-української війни, а також про своє українське коріння — його мама українка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світові зірки продовжують підтримувати Україну в боротьбі проти російської агресії

Зараз у багатьох українських користувачів Telegram виникло питання, чи є цей месенджер максимально безпечним для спілкування, адже його розробник Павло Дуров народився та довгий час жив у росії. Сам Павло вирішив розповісти, чим закінчилась його кар'єра у цій країні: дев'ять років тому, коли Дуров був генеральним директором VK, ФСБ росії наказало надати приватні дані українських користувачів соціальної мережі, які протестували проти проросійського президента Віктора Януковича. Він відмовився виконувати ці вимоги, бо це означало б зраду українських користувачів. Його звільнили з компанії, яку ж сам він й заснував, тож тоді Павло був змушений покинути росію:

Коли я відмовлявся від цих вимог, особисто для мене ставки були високі. Я все ще жив у росії, і моя команда та моя стара компанія також базувалися в цій країні. Я втратив свою компанію і дім, але зробив би це знову – без вагань. Відтоді минуло багато років. Багато чого змінилося: я більше не живу в росії, не маю там ні компаній, ні співробітників. Але одне залишається незмінним – я за наших користувачів незважаючи ні на що. Їхнє право на приватність є священним. Зараз – більше, ніж будь-коли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Balenciaga підтримав Україну: презентація нової колекції одягу присвячена українським біженцям

Крім цього Павло зазначив, що уся жіноча лінія його родини — українці, дівоче прізвище мами українське — Іваненко. Сьогодні він теж має багато родичів в Україні, тож ця війна є трагічною не тільки для Telegram, а й для самого Дурова. Його мама Альбіна народилася в княжій родині, яку було депортовано до Сибіру з Києва під час Жовтневої революції. Вона навчалася в найкращих університетах росії, жила в Німеччині, а потім в Італії, де викладала студентам.

У школі я був свавільною дитиною, яка часто конфліктувала з вчителями. Мама мене завжди підтримувала – вона ніколи не ставала на бік когось, крім своїх синів. Вона добра і сповнена енергії, але також одна з найрозумніших і наймудріших людей, яких я знаю. 

Альбіна Дурова 

Новини по темі