Україна отримала перше "срібло" на Олімпіаді-2020: нагороду виборов плавець Михайло Романчук

Перше "срібло" в України на Олімпіаді-2020: нагороду виборов плавець Михайло Романчук
соцмережі/НОК України

Український плавець Михайло Романчук став другим на дистанції 1500 метрів вільним стилем.

Поділитися:

Михайло Романчук на Олімпіаді 2020 в Токіо не втомлюється дарувати українцям щасливі моменти гордості за наших спортсменів. Спочатку 24-річний спортсмен, дворазовий чемпіон Європи на дистанції 800 м вільним стилем встановив новий Олімпійський рекорд: згадану дистацію у 800 м вільним стилем він подолав за 7:41.28, що стало і новим рекордом України.

михайло романчук фото

У фінальному запливі на дистанції 800 метрів вільним стилем Михайло Романчук здобув четверту для України бронзу на Олімпіаді-2020. Українець поступився плавцям із США та Італії. За словами рекордсмена, до цієї нагороди він йшов 18 років, з того часу, як шестирічним почав займатися плаванням і навчатися у тренера Петра Нагорного.

михайло романчук фото

І ось ще один тріумф — срібна медаль на дистанції 1500 метрів вільним стилем. Олімпіада у Токіо 2020 стала дуже успішною для українського плавця і справжньою втіхою для українських вболівальників. 

Нагадаємо, вчора Еліна Світоліна здобула першу олімпійську медаль в історії українського тенісу. У складному та напруженому матчі українка виборола "бронзу". Також бронзові медалі отримали українська дзюдоїстка Дар'я Білодід, стрільці Олена Костевич та Олег Омельчук, шпажист Ігор Рейзлін

Фото: соцмережі/НОК України 

Новини по темі