Подаруйте диво: доступні види новорічного волонтерства

Волонтерство у новорічні свята: як українцям зробити Новий рік корисним
Unsplash

Волонтерство в Україні під час війни: як допомогти людям, що цього потребують?

Поділитися:

Волонтерство завжди є чудовим способом зробити щось хороше для інших та створити незабутнє свято тим, хто цього потребує найбільше. У контрасті до різдвяної атмосфери чимало нужденних яскравіше відчувають власні негаразди. Якщо вже так склалося, що у вас подібних проблем немає, то слушним буде спробувати допомогти іншим. Окрім вразливих категорій населення, в сучасній Україні більшої уваги також потребують військові. Наводимо кілька видів волонтерської діяльності, яка доступна кожному. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий рік без витрат: як зробити свято яскравим, не витрачаючи багато грошей

Волонтерство у різдвяно-новорічний період

1. Станьте Сантою для дитини, яка цього потребує.

Багато організацій збирають подарунки для дітей, які не мають можливості їх отримати. Традиційно кожного року вихованці дитячих будинків та притулків пишуть листи до Діда Мороза чи Святого Миколая, у якому називають свої бажання. Солодощі, іграшки, новий телефон — для деяких дітей це недосяжні мрії, та чимало дорослих мають можливість втілити їх у життя.

Подарунки

2. Доєднайтеся до громадського прибирання.

Багато центрів допомоги та притулків потребують допомоги в прибиранні перед святами. Ви можете допомогти, витративши кілька годин, щоб навести лад у такому місці. До того ж це гарна можливість поспілкуватися з іншими волонтерами або людьми, та дізнатися, де ще потрібен ваш внесок. 

Прибирання

3. Відвідайте будинок для літніх людей.

Літні люди є надзвичайно вразливою категорією населення та потребують більше нашої уваги. На жаль, не всі будинки для них мають достатньо ресурсів та умов для належного утримання, тож волонтерська допомога їм просто необхідна. Часто люди у таких місцях просять базові речі, такі як засоби гігієни, новий одяг чи їжу. Таке волонтерство не вимагає багато матеріальних ресурсів, проте буде надзвичайно корисним.

Літня жінка

4. Долучіться до організації збору на ЗСУ.

Донати на армію вже давно стали нашою буденністю, і чимало заходів зараз влаштовують, аби зібрати кошти на ЗСУ. Благодійні розіграші, аукціони, лекції, концерти — варіантів чимало, і ми впевненні, що у вашому населеному пункті бодай щось таке організовують. Зв'яжіться з місцевими волонтерськими організаціями та запропонуйте свою допомогу — у таких задачах не буває лишніх рук.

Аудиторія

5. Зробіть чиєсь Різдво смачним.

Ніщо так не дарує свято, як домашня їжа. Якщо вам до душі готувати, то цей спосіб допомоги саме для вас. Зверніть увагу, що в цьому питанні не вся їжа може бути доцільною. Наприклад, ваша кутя чи пиріжки ймовірно будуть доречними у будинку для літніх, проте навряд доїдуть свіжими до захисників на фронті. Найкраще буде зв'язатися з місцевими волонтерами, і вже з ними вирішувати, кому і що готувати. Можливо, так ви навіть знайте однодумців, і зможете разом приготувати більше їжі та потішити ще більше людей. 

Кухня

Фото: Freepik, Unsplash

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий рік 2024: універсальні подарунки для дітей та дорослих

Отож, варіантів допомогти є достатньо, і головне тут ваше бажання. Зараз ми переживаємо важкі випробування, тому вміти гуртуватися навколо спільної мети — надзвичайно важлива риса нашого суспільства. Тож не проґавте можливість подарувати комусь різдвяне диво і зробити чиюсь зиму хоч трохи теплішою.

Окрім людей, нашої уваги також потребують тварини. Що таке "паппі йога", та у чому полягає незвичайна благодійна акція в Києві: розповіли у "Сніданку з 1+1"

Новини по темі