Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо відвідав Ірпінь та підняв прапор над посольством Канади в Києві

Джастін Трюдо відвідав Ірпінь та підняв прапор над посольством Канади в Україні
Facebook Олександр Маркушин

Джастін Трюдо відвідав зруйнований російськими військами Ірпінь та підняв стяг над посольством Канади в Україні, яке сьогодні поновило свою роботу в Києві.

Поділитися:

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо відвідав сьогодні столицю України, а також місто Ірпінь на Київщині, яке дуже постраждало від перебування у російській окупації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перша леді США приїхала в Україну на День матері і зустрілася з Оленою Зеленською

Сьогодні у Києві відновило роботу посольство Канади в Україні. Прапор Канади над будівлею власноруч підійняв прем'єр-мініст цієї країни Джастін Трюдо, який наразі перебуває з візитом в Україні. Крім того, сьогодні пан Трюдо відвідав місто Ірпінь, яке дуже постраждало від російських окупаційних військ. Про цей візит у своєму Facebook написав мер Ірпеня Олександр Маркушин, який супроводжував Джастіна Трюдо в місті.

Олександр Маркушин написав:

"Щойно мав честь говорити із Прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо. Він приїхав в Ірпінь, щоб на власні очі побачити все те жахіття, яке вчинили з нашим містом російські окупанти. І, звісно, був шокований. Адже він побачив спаленими та вщент зруйнованими не військові об’єкти, а домівки ірпінчан, які ще недавно раділи життю і мали свої плани на майбутнє".

Трюдо ІрпіньФОТО: Facebook Олександр Маркушин

З фото, опублікованих Олександром Маркушиним, видно, як насправді щиро вражений побаченим пан Трюдо.

ТрюдоФОТО: Facebook Олександр Маркушин

Мер Ірпеня також зауважив:

"Щиро дякую пану Трюдо за ту підтримку, яку сьогодні надає Канада Україні. Віримо у подальшу співпрацю наших країн і щодо відбудови українських міст після нашої перемоги. Сподіваюся на підтримку пана Джастіна Трюдо в організації зусиль української діаспори в Канаді щодо відбудови об‘єктів інфраструктури в Ірпені. З відповідними офіційними листами Ірпінь звернеться вже найближчим часом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Я бував у Маріуполі, і моє серце зараз розбите», – Елтон Джон закликав забезпечити гуманітарний коридор з міста для порятунку життів

Дивіться відео про те, який вигляд після російського нападу мали міста Ірпінь та Буча:

Новини по темі