«Я бував у Маріуполі, і моє серце зараз розбите», – Елтон Джон закликав забезпечити гуманітарний коридор з міста для порятунку життів

Елтон Джон закликав забезпечити гуманітарний коридор з Маріуполя
Facebook Elton John

Всесвітньо відомий співак Елтон Джон висловився на підтримку Маріуполя та людей, які все ще перебувають у блокадному місті.

Поділитися:

Всесвітньо відомий співак Елтон Джон звернув увагу світу на проблему блокадного Маріуполя, який з перших днів війни перебуває під нищівними обстрілами російських військ. У себе у Твіттері він написав:

"Понад 245 тисяч українців живуть з ВІЛ, багато хто тікає з дому та залишає близьких, але катастрофічною є ситуація, що не всі українці знаходять у зоні доступу. Я бував у Маріуполі, і моє серце зараз розбите, що доступ туди досі обмежений. Повний гуманітарний коридор необхідний для порятунку життів".

Відомо, що Елтон Джон бував у Маріуполі понад 10 років тому. Тоді співак зі своїм партнером хотіли всиновити ВІЛ-інфікованого хлопчика з України, але не зробили цього через певні законодавчі перепони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Анджеліна Джолі опублікувала фото з уламком російської ракети, згадавши травмованих дітей після обстрілу росіянами вокзалу Краматорська

Елтон Джон вже дуже багато років займається проблемами ВІЛ-інфікованих, зокрема і в Україні. Коли росія напала на Україну, Фонд AIDS Елтона Джона заявив про підтримку нашої держави у цій боротьбі такими словами:

"У нас розбите серце, ми вражені тим, що цей конфлікт розгортається, і наші серця з народом України, який не заслуговує пережити цей кошмар. У ці руйнівні часи ми виступаємо за припинення насильства та страждань в Україні, щоб рятувальні служби та гуманітарна допомога могли досягти тих, хто відчайдушно цього потребує".

Крім того, Елтон Джон підтримав Україну у межах благодійного флешмобу Stand Up for Ukraine Це був флешмоб від організації Global Citizen, яка збираа кошти на допомогу українцям, що страждають через війну, яку розпочала росія. До флешмобу доєдналося багато всесвітньо відомих зірок, зокрема і Елтон Джон.Він опублікував у себе в Instagram зворушливий відеоролик, де показав кадри з концертів у Києві. Один з його найулюбленіших — концерт на Майдані Незалежності у 2007 році. Ще тоді він пообіцяв зробити усе можливе, аби підвищити обізнаність та надати підтримку ВІЛ-інфікованим людям в Україні. Проте зараз він допомагає нам в іншій справі — збирає кошти для підтримки країни у війні.

Світові зірки продовжують підтримувати Україну та привертати увагу світу до проблем людей, які постраждали через війну. Нещодавно в Україні побувала голлівудська акторка Анджеліна Джолі. Дивіться сюжет "Сніданку з 1+1" про цей візит:

Новини по темі