Премія BAFTA та єдність знаменитостей світу: підтримка — Україні, зневага та осуд — росії

Премія BAFTA та єдність знаменитостей світу: підтримка — Україні, зневага та осуд — росії
gettyimages.com

Весь світ говорить про Україну. Церемонія вручення премії BAFTA в Лондоні не стала виключенням.

Поділитися:

Світова спільнота об'єдналася навколо України, підтримуючи українців в боротьбі проти російської агресії. З перших днів війни, яку розпочала росія 24 лютого, світові знаменитості висловлюють Україні підтримку. Не стала виключенням і вчорашня церемонія вручення кінопремії BAFTA у Лондоні, яку голова кінопремії Кришненду Маджумдар відкрив такими словами:

"Дуже важливо задати правильний тон сьогодні ввечері, і ми повторимо позицію BAFTA. Ми підтримуємо людей в Україні та підтримуємо Українську кіноакадемію. Ми аплодуємо всім журналістам та кінематографістам, які висвітлюють війну в Україні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖЗірка "Гри престолів", "мати драконів" Емілія Кларк: "Ми з Тедом пишаємося тим, що підтримуємо Україну"

 

Підтримка України стала лейтмотивом вечора. По-перше, ведуча церемонії австралійська актриса Ребел Уїлсон, оголошуючи музичний номер за участі двох сурдоперекладачів, показала однозначний жест путіну: 

Чимало гостей висловили солідарність з українським народом, підкреслюючи це елементами образу. За даними британської газети Mirror, організатори дали вказівку уникати надмірностей та зберігати стриманість в одязі з поваги до ситуації в Україні.

Лілі Коул та Шеріл КольбертФото: Лілі Коул та Шеріл Кольберт

Бенедикт Кембербетч активно вже не раз висловлював підтримку України і в коментарі для Sky News актор сказав, що хоче прийняти в себе українських біженців в рамках урядової програми "Житло для України". 

Камбербетч

Також актор підкреслив:

"Нам усім потрібно більше, ніж носити значок. Нам потрібно робити пожертвування, нам потрібно чинити тиск на наших політиків, щоб вони продовжували створювати тут свого роду притулок для біженців та притулок для людей, які страждають... Я знаю, що це продовжується, я знаю, що це відбувається, але. .. кожен має робити так багато, як тільки може".

Новини по темі