Проєкт "Знайти своїх" Катерини Осадчої починає співпрацю із Генеральною прокуратурою у питанні цивільного полону українців

Проєкт "Знайти своїх" Катерини Осадчої починає співпрацю із Генеральною прокуратурою

Ведуча також розповіла про промову Головного прокурора Міжнародного кримінального суду: "Він зробить все, щоб путін отримав не тільки ордер на арешт, а набагато більше".

Поділитися:

Ведуча "Голосу країни" на 1+1 Україна та засновниця проєкту з пошуку зниклих "Знайти своїх" Катерина Осадча вчора стала модератором Другої міжнародної конференції "United for Justice: Bucha — The Hague", яку називають "юридичним Рамштайном". Конференція відбулась у роковини звільнення Бучі від російських окупантів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зараз у цивільному полоні знаходяться близько 20 000 українців": до студії "Сніданку з 1+1" ексклюзивно завітав уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець та Катерина Осадча

Катерина розповіла, що в рамках конференції приділила особливу увагу цивільному полону та під час знайомства з Генеральним прокурором Андрієм Костіним обговорила подальшу спрівпрацю проєкту “Знайти своїх” у цьому напрямку.

"Я впевнена, що разом із Генеральною прокуратурою ми зможемо приділити питанню цивільного полону особливу увагу та зрушити його в місця. Тільки на території Київської області зафіксовано 126 випадків захоплення людей у цивільний полон. За непідтвердженими даними, з усієї України ця цифра становить більше 3 тисяч людей. Ми маємо консолідувати сили держави та громадського сектору, адже це дуже складне питання, якому ми у проєкті “Знайти своїх” зараз приділяємо особливу увагу", — поділилась Катерина.

Катерина Осадча фото

Окрім того ведуча розповіла, що під час конференції гості мали розмову із четвертою Президенткою Хорватської республіки Коліндою Грабар-Китарович. Вона в своїй промові казала про важливість ідентифікації зниклих. Відбулась окрема панель з постраждалими від окупації українцями, у яких загинули рідні, які були обстріляні у евакуаційних колоннах.

"На прямий зв’язок також вийшов Карім Хан - головний прокурором Міжнародного кримінального суду у Гаазі, людина, яка видала ордер на арешт путіна. Він проголосив палку промову, після якої стало зрозуміло, що він буде робити все, щоб довести цю справу до кінця, і путін отримав не тільки ордер на арешт, а і набагато більше", — розповідає Катерина.

Катерина Осадча

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зараз найскладніші наші історії пошуку — це історії цивільного полону", — Катерина Осадча в річницю проєкту "Знайти своїх"

Нагадаємо, "Знайти своїх" — це масштабний соціальний проєкт Катерини Осадчої, телеканалу 1+1 Україна та Сніданку з 1+1, який допомагає українцям знайти близьких, з якими втратили зв’язок через вторгнення рф на територію України. 

Заявку на пошук зниклих українців можна подати через сайт проєкту. Долучайтесь до народного пошуку, переглядайте оновлення стрічки у телеграм-каналі "Пошук зниких", адже будь-яка інформація може стати корисною для пошуку загублених українців. Також шукайте проєкт. "Знайти своїх" у інстаграмі за посиланням

Дивіться проєкт "Знайти своїх" у загальнонаціональному марафоні "Єдині новини" щопонеділка о 21:30 та щодня у "Сніданку з 1+1" з 07:00 до 11:00 на телеканалі 1+1 Україна, а також на YouTube.

Новини по темі