Прокурор Міжнародного кримінального суду в Гаазі Карім Хан приїхав до України: діалог із Володимиром Зеленським

Діалог прокурора Міжнародного кримінального суду в Гаазі Карім Хана з Президентом України Володимиром Зеленським
icc-cpi.int

Розмова прокурора Міжнародного кримінального суду в Гаазі з Президентом України.

Поділитися:

Прокурор Міжнародного кримінального суду в Гаазі Карім Хан приїхав до України та розпочав розслідування військових злочинів рф. З ним поспілкувався Президент України Володимир Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кожен з нас може допомогти зібрати докази воєнних злочинів в Україні: чатботи від Мінцифри

Мета візиту Карім Хана – офіційний початок розслідування військових злочинів російською армією.За це та за оперативне реагування Володимир Зеленський подякував прокурору. Карім Хан розповів:

Я їхав через Польщу. Ми бачили фотографії в усіх країнах світу з Маріуполя, з інших міст України: бачили те, як страждають люди, діти, жінки, чоловіки... Закон повинен йти зараз вперед та використовуватися для захисту цих людей.

Прокурор зазначив, що зараз відбулося важливе історичне об'єднання міжнародної спільноти: 

41 країна, від Колумбії до Японії, європейські країни, зрозуміли, що право не може жити просто в університетах та судах, його треба впроваджувати в реальність, щоб була справедливість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОФІЦІЙНО: росію виключили з Ради Європи після 26 років членства

Карім Хан заявив, що з нетерпінням чекає активної співпраці з Україною та отримання інформації усіх перехоплених свідчень для того, аби "докопатися до суті", на що Президент України відповів, що всі, хто нізащо забрав життя наших людей, мають бути покарані.

Дивіться відео:

Новини по темі