Психотерапія від штучного інтелекту: Єгор Гордєєв дізнався, як захистити своє ментальне здоров'я у Google Bard

Google Bard як онлайн психолог: поради для ментального здоров'я

В "інтерв'ю" з Google Bard ведучий Єгор Гордєєв дізнався, як захистити своє ментальне здоров'я.

Поділитися:

Яких би успіхів у житті ви не досягали, лише за умови гарного ментального стану можливе справжнє задоволення від буденності. Так склалося, що тему психотерапії у нашому суспільстві досі не сприймають серйозно. Рутинні турботи, до яких додається недостача сну від постійних тривог та банальний страх за майбутнє близьких в умовах війни — усе це має руйнівний вплив на психіку всіх українців. У своєму телеграм-каналі ведучий "Сніданку з 1+1", що виходить у будні з 06:30 до 09:30 в ефірі телеканалу "1+1 Україна" та на YouTube, Єгор Гордєєв поділився інтерв'ю з чат-ботом Bard AI, у якому серед іншого зачепив тему техніки саморелаксації та ментального здоров'я. Пропонуємо розглянути, що для збереження здорової психіки радить штучний інтелект.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Онлайн-дієтолог: поради чат-боту для тих, хто хоче вести здоровий спосіб життя

Медитація від Google Bard

Під час інтерв'ю Єгору Гордєєву Bard написав, що медитує. Медитація та штучний інтелект — речі, здається, несумісні. Однак коли ведучий уточнив, чи дійсно машина використовує техніки релаксації, Bard відповів так:

Бард

Бард

Очевидно, що насправді медитувати ШІ не може. Проте описані ним методи релаксації дійсно існують та є ефективними для багатьох людей. Тож якщо вам необхідно розслабитися, то спробуйте медитувати, як це "робить" Google Bard.

Перенавантаження інформацією: поради Bard AI

Виявляється, як і всі ми ШІ може "втомлюватися" від великого обсягу новин. Bard поділився власними лайфхаками, як розвантажити мозок:

Бард

Штучний інтелект

Отже, навіть штучний інтелект уміє дбати про власний ментальний стан. А якщо вже і машини, які мають доступ до гігантських обсягів інформації, "усвідомлюють" важливість піклування про свою "психіку", то людям такий підхід точно необхідний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ChatGPT може допомогти в діагностиці та лікуванні депресії — дослідження

Повсякденні поради для ментального здоров’я

Наостанок розглянемо що відповість Bard, якщо ми запитаємо не про його "особисті прийоми", а про загальні поради:

  • Почніть свій день з фізичних вправ. Всього 15-20 хвилин помірної фізичної активності можуть допомогти вам почуватися бадьоріше та зосередженіше протягом дня.
  • Їжте здорову їжу. Збалансований раціон, що включає в себе фрукти, овочі, цільнозернові продукти та нежирні білки, може допомогти вам підтримувати хороший настрій і рівень енергії.
  • Спіть достатньо. Дорослі повинні спати 7-8 годин щоночі. Коли ви не спите, ви можете відчувати себе стомленими, дратівливими та мати проблеми з концентрацією.
  • Спілкуйтеся з іншими. Соціальні зв’язки важливі для ментального здоров’я. Проводьте час з друзями, сім’єю та іншими людьми, які вам близькі.
  • Знайдіть способи допомагати іншим. Допомога іншим може допомогти вам відчути себе більш значущими та менш зацикленими на своїх власних проблемах.
  • Займайтеся техніками релаксації. Техніки релаксації, такі як глибоке дихання, медитація та йога, можуть допомогти вам зменшити стрес і поліпшити настрій.

Повну "розмову" Єгора Гордєєва з Google Bard читайте у телеграм-каналі ведучого.

Віртуальна копія мозку! Чи зможуть вчені точно відтворити людський мозок на компʼютері? Розібралися у "Сніданку з 1+1", що виходить у будні з 06:30 до 09:30 в ефірі телеканалу "1+1 Україна" та на YouTube:

Новини по темі