«Пульс» – спортивна драма на реальних подіях: чим сподобається глядачам? Враженнями від фільму ділитися виконавиця головної ролі Наталія Бабенко

Фільм "Пульс": про що фільм та чому його варто подивитися?
Film.UA

Вже 29 серпня глядачі 1+1 зможуть побачити спортивну драму «Пульс», засновану на реальних подіях. Чому варто подивитися цей фільм?

Поділитися:

Спортивну драму «Пульс» покажуть в ефірі 1+1 вже 29 серпня о 20:10. Це історія, знята на реальних подіях, в центрі якої спортивні досягнення 36-річної українки Оксани Ботурчук, легкоатлетки, чемпіонки і багаторазової призерки Паралімпійських ігор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спортивна драма «Пульс», заснована на реальних подіях: чому слід подивитися фільм, про кого він розповідає та чим мотивує – кіноогляд від Єлени Федорейко

Стрічку не дарма демонструватимуть глядачам з тифлокоментарями ще й під час проведення Паралімпійських ігор в Токіо (проходять з 24 серпня по 5 вересня 2021 року). Таким чином канал 1+1 та творці фільму хочуть висловити повагу нашим паралімпійцям і підкреслити величезне значення їх досягнень.

Про що фільм

Історія життя Оксани Ботурчук непроста: через автомобільну аварію в юному віці вона практично повністю втратила зір, але не відмовилася від своєї мрії – олімпійської медалі і наполегливо йшла до своєї мети.

Фільм ПульсФОТО: Film.UA

У фільмі Оксану Ботурчук зіграла українська актриса Наталія Бабенко. Вона розповідає:

Моя героїня – це перш за все дівчина з неймовірним внутрішнім стрижнем. Вона вміє любити не тільки себе, а й оточуючих і, звичайно ж, свою професію.

Режисер фільму «Пульс» Сергій Чеботаренко, дізнавшись про історію Оксани Ботурчук, прийняв рішення за будь-яку ціну зняти про неї фільм. Спортсменка спочатку не хотіла з ним зустрічатися, думала, що це якийсь розіграш. А коли фільм реально почали знімати, не могла повірити в реальність того, що відбувається.

Фільм ПульсФОТО: Film.UA

Актриса Наталія Бабенко так говорить про свою героїню Оксану:

Вона живе в наш з вами час, і те, чого вона змогла досягти і як – це неймовірно. Це просто чудова історія паралімпійської чемпіонки, яка дійсно вражає, надихає і мотивує всіх, не тільки людей, що мають відношення до спорту.

За словами актриси, її затвердили на головну роль, тому що на пробах вона зуміла дуже правдоподібно зобразити сліпу людину. Режисер назвав це точним попаданням в образ. Після того, як Наталію Бабенко затвердили на роль, вона вирушила до Оксани Ботурчук в Дніпро, щоб особисто познайомитися з нею. Актриса згадує, що їй дуже допомогло вжитися в роль:

Оксана спеціально для мене зняла лінзи, щоб я спостерігала, як вона бачить і рухається. Для мене це було дуже важливо, безцінно, я б сказала. Мені хотілося поспостерігати, яка вона в побуті.

Наталія Бабенко зізнається: до зйомок фільму «Пульс» в її житті не було постійного режиму будь-яких тренувань. Але все змінилося, коли вона занурилася в робочий процес: півроку дівчина тренувалася, як професійні спортсмени, практично щодня.

Фільм ПульсФОТО: Film.UA

Наталія Бабенко також поділилася деякими секретами зі зйомок фільму «Пульс»:

Сцена аварії знімалася за допомогою каскадерів. У каскадерів була поставлена ​​чітка задача, і вони її виконали на ура. Дуже цікаво знятий епізод, коли вже діставали мене з авто, наскільки чуттєво й інтригуюче передані емоції. Це вже магія кіно, потрібно просто дивитися.

Виконавиця головної ролі зізнається, що відчувала величезну відповідальність, адже грала не просто реальну особистість, а ще й справжню героїню нашого часу. Наталія зізнається, що дуже старалася, щоб фільм і її акторська гра сподобалися Оксані Ботурчук. І безмежно рада, що після прем'єри фільму героїня Оксана була задоволена і висловила радість від того, що її в кадрі зіграла саме Наталія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що подивитись на вихідних: добірка найкращих українських фільмів та серіалів

Бабенко намагалася показати спортсменку різною, щоб глядач міг відчути, що вона – жива людина, яка проходить свій шлях. Допомагали Наталії в роботі і колеги – актори Станіслав Боклан, Лілія Ребрик, Даша Баріхашвілі, які своєю професійно відточеною акторською грою вдосконалювали кінообраз Оксани Ботурчук.

Фільм ПульсФОТО: Film.UA

Наталія Бабенко впевнена, що фільм «Пульс» залишиться для неї особливим на все життя:

Цей проект назавжди залишиться найільш улюбленим, тому що він найперший. Це не забувається. Це те, що дає тобі величезну можливість, поштовх вперед і, сподіваюся, велике майбутнє. Фільм «Пульс», безумовно, – моя величезна любов.

Наталія Бабенко підкреслює, що фільм став чудовим стартом, але точно не піком її кар'єри. Щоб розкрити себе в безлічі інших чудових ролей актриса планує наполегливо рухатися до своїх цілей, як це робила і продовжує робити Оксана Ботурчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що подивитись на вихідних: підбірка мотиваційних фільмів про силу духа у спортсменів

Впевнені, що і для глядачів фільм «Пульс» стане не менш надихаючим. Стрічка покаже, як важливо вміти себе чути і розуміти, чого ти хочеш, щоб рухатися до поставленої мети, незважаючи ні на що.

Дивіться спортивну драму «Пульс» 29 серпня о 20:10 на каналі 1+1.

Переглянути огляд фільму «Пульс» кіноблогеркою Єленою Федорейко можна у відео:

 

Новини по темі