Що подивитись на вихідних: підбірка мотиваційних фільмів про силу духа у спортсменів

Який фільм подивитися: захоплюючі фільми про спортсменів
Pexels/Andrea

Документальні та художні фільми про спорт, що були зняті на основі реальних подій і присвячені легендарним особистостям, як правило, дуже мотивуючі та захопливі.

Поділитися:

Публікуємо добірку фільмів про спортивний азарт для тих, хто пройнявся духом Олімпіади 2020. Багато фільмів про спортсменів вже вийшли в прокат і їх можна подивитися онлайн, а інші з'являться в прокаті найближчим часом. Серед них український художній фільм «Пульс», сюжет якого заснований на реальній історії української легкоатлетки.

► Спортивна драма «Пульс» (2021)
Режисер: Сергій Чеботаренко
У головних ролях: Наталія Бабенко, Станіслав Боклан та інші.

фільм пульс

Фільм розповідає про реальну історію спортсменки Оксани Батурчук, що потрапила в юності у важку аварію, яка забрала в неї шанси на участь в Олімпійських іграх. Але любов до бігу і воля до перемоги створили чудеса. Оксана Батурчук не припиняла боротися і в результаті завоювала 8 медалей Паралімпійських ігор (одна з них золота).

Наразі фільм демонструється в кінотеатрах, а після завершення прокату 29 серпня о 20:10 його покажуть в ефірі телеканалу 1+1. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чемпіонка світу Дар'я Білодід: про підготовку до Олімпіади в Токіо, сльози та дієту (відео)

Український серіал «Не можу забути тебе» (2017)
Режисер: Олег Філіпенко
Головні ролі виконали: Анна Сагайдачна, Анастасія Цимбалару, Олександр Попов, Роман Вискребенцев.

У великому спорті, як і в великій любові — ніяких правил. Лікар-травматолог і відмінниця Віка приїхала на стажування в футбольний клуб, де зустріла місцеву зірку Артема і закохалася в нього. У Артема є суперник в команді — Ігор. Він організовує напад, в результаті якого Артем стає паралізованим і не може продовжувати грати в футбольній команді. Віка лікує його своїм коханням.

► Драма «Тоня проти всіх» (США, 2018 р)
Режисер: Крейг Гіллеспі
У головних ролях: Марго Роббі, Себастіан Стен, Еллісон Дженні, Джуліанна Ніколсон.

У фільмі розповідається про нелегку долю фігуристки Тоні Хардінг, у якої були нелегкі дитинство і юність, невдачі в змаганнях, низькі оцінки суддів і суперництво з іншого фігуристкою.

фільм тоня проти всіх

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олімпійська чемпіонка Ольга Харлан: про поразку в Токіо, бажання пожити без шаблі та шалену підтримку вболівальників

Драма «Пазманській диявол» (2016) 
Режисер: Бена Янгера
У головних ролях: Майлз Теллер, Аарон Екхарт, Кеті Сагал, Киаран Хайндс, Тед Левайн.

Американська спортивно-біографічна драма розповідає про одного з найбільш видатних чемпіонів з боксу — Вінні Пацієнца на прізвисько «Пазманскій диявол». Аварія, в яку він потрапив на самому піку своєї кар'єри, зруйнувала всі його плани і мрії. Лікарі стверджували, що він більше не зможе ходити, але Вінні це не зупинило. Наполеглива праця і сила духу допомогли йому встати на ноги і знову надіти боксерські рукавички.

фільм пазманский диявол

► Драма «Бронза» (2015)
Режисер: Брайан Баклі
У головних ролях: Мелісса Рауш, Гері Коул, Томас Міддлдітч, Себастьян Стен, Сесілі Стронг та інші.

Хоуп Аннабель Греггорі, відома гімнастка, що завоювала бронзову медаль на Олімпійських іграх 2004 року в Римі вирішує кинути спортивну кар'єру, бо вважає третє місце — невдачею. Але одного разу колишній спортсменці знову доводиться взяти участь у змаганнях, оскільки в її місті з'являється молодий спортсмен...

фільм драма бронза

Новини по темі