Спортивна драма «Пульс», заснована на реальних подіях: чому слід подивитися фільм, про кого він розповідає та чим мотивує – кіноогляд від Єлени Федорейко

В український прокат вийшла довгоочікувана прем’єра – спортивна драма «Пульс», заснована на реальних подіях. Вже 29 серпня фільм покажуть в ефірі телеканалу 1+1.

Поділитися:

Довгоочікувана кінопрем’єра нарешті відбулася – в український прокат вийшла спортивна драма «Пульс», в якій розповідається про певний період з життя паралімпійки Оксани Ботурчук. Наразі фільм демонструється в кінотеатрах, а після завершення прокату 29 серпня о 20:10 його покажуть в ефірі телеканалу 1+1. Про фільм «Пульс» в ефірі шоу «Твій день» розповіла кінооглядачка Єлена Федорейко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що подивитись на вихідних: підбірка мотиваційних фільмів про силу духа у спортсменів

«Пульс» повинен був вийти у прокат ще до пандемії, але через карантин цього не сталося. Прем’єра стрічки нарешті відбулася у липні 2021 року на Одеському міжнародному кінофестивалі.

фільм ПульсФОТО: Film.UA

Фільм «Пульс» – це перша українська стрічка про спортсменів з особливими потребами, ще й знята на основі реальних подій. У ньому розповідається про українську спортсменку, легкоатлетку, чемпіонку та багаторазову призерку Паралімпійських ігор Оксану Ботурчук, якій зараз 36 років. В результаті автомобільної аварії Оксана зазнала важких травм та на деякий час повністю втратила зір. Потім зір вдалося частково відновити, але рівноцінно змагатися з іншими спортсменами легкоатлетка вже не могла.

Оксана БатурчукОксана Ботурчук. ФОТО: wikipedia.org/Andriy Makukha

Через аварію кар’єра Оксани Ботурчук опинилася під загрозою, але цілеспрямована і надзвичайно сильна дівчина попри все не покинула справу життя і стала параолімпійською чемпіонкою, багаторазовою призеркою Паралімпійських ігор та заслуженим майстром спорту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олімпійська призерка Еліна Світоліна про бронзову нагороду у Токіо, моральний тиск на спортсменів та підтримку рідних і коханого

Ідея створення стрічки «Пульс» народилася у режисера Сергія Чеботаренка. Він прочитав у мережі біографію Оксани Ботурчук і був вражений, що про цю неймовірну жінку знає так мало людей. Режисер розповідає:

Я поїхав до Оксани в Дніпро та зробив велике 4-годинне інтерв’ю, в якому дізнався про її життя. Потім, по дорозі в Київ, я обрав конкретний період, який мене зацікавив найбільше. На основі нього і знятий фільм «Пульс».

Оксану Ботурчук на екрані втілила молода українська актриса Наталія Бабенко. Щоб максимально вжитися в роль, вона особисто консультувалася з Оксаною та 6 місяців щоденно тренувалася по 2-3 години.

фільм ПульсФОТО: Film.UA

А от сама Оксана Ботурчук спочатку не повірила, що про неї дійсно хочуть зняти фільм. Вона говорить:

Я до останнього не вірила, що це правда. Спершу я не відповідала на листи режисера, бо думала, що це якийсь розіграш. Фільм «Пульс» мені сподобався, факти у ньому показані цілком достовірно.

Програмний директор Одеського міжнародного кінофестивалю Ілля Дядик зазначає:

Творці фільму «Пульс» хотіли зробити спортивну історію з мотиваційною складовою, з історією про подолання. І їм це вдалося.

Перші глядачі, які вже переглянули фільм «Пульс» в кінотеатрах, схвально відгукуються про стрічку. Зовсім скоро, 29 серпня, глядачі зможуть побачити картину і в ефірі каналу 1+1.