Рецепт ідеальної паски від Валентини Хамайко: вийде в усіх
Як приготувати ідеальну запашну паску?
Ледь не у кожної родини є власний рецепт великодньої здоби. Сьогодні ділимося фірмовим рецептом паски від ведучої "Сніданку з 1+1" Валентини Хамайко. Якщо ви завжди боялися готувати паску власноруч і купували в магазині — цей рецепт для вас.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Великодні зайці: рецепт від Валентини Хамайко
Ідеальна паска до Великодня: рецепт
Інгредієнти:
- Свіжі дріжджі — 12 г
- Борошно — 300 г
- Цукор — 75 г
- Сіль — 1/4 ч. л.
- Жовтки — 7 шт.
- Молоко — 150 г
- Рослинно-вершкова суміш — 75 г
- Глазур для декору
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати заварну паску на манці (Костя Грубич ділиться рецептом з 19 сторіччя)
Як приготувати ідеальну паску
1. Замішуємо опару. Свіжі дріжджі заливаємо молоком і перемішуємо, доки вони не розчиняться. Сюди ж додаємо борошно — половину від обсягу, який приготували для паски — і ретельно перемішуємо. Накриваємо миску плівкою і залишаємо, доки опара не збільшиться удвічі.
«Щойно ви помітите в опарі бульбашки — вона готова», — підказує ведуча.
2. Відділяємо яєчні жовтки в окрему миску. Один білок залишаємо на потім. До жовтків додаємо цукор, ваніль і щіпку солі. Збиваємо до густої піни.
3. До збитих жовтків додаємо по черзі опару і борошно, щоразу вимішуючи.
4. Додаємо рослинно-вершкову суміш і вимішуємо.
«Таке тісто надзвичайно м’яке та ніжне, тому краще вимішувати його в комбайні, ніж руками», — радить Валентина.
5. Накриваємо тісто плівкою та залишаємо відпочити на 1,5-2 години.
6. Силіконовою лопаткою викладаємо тісто у форми.
«Заповнюйте форми тістом лише на третину. Інакше згодом тісто просто вивалиться з них», – зауважує Валентина Хамайко.
7. Накриваємо форми плівкою та залишаємо, доки воно не підніметься над краєм форми – орієнтовно на 1-1,5 години.
8. Розігріваємо духовку до 200° та відправляємо у неї паски. Щодо готовності орієнтуємося на аромат: велика паска випікатиметься близько 40 хвилин, тимчасом як маленьким буде достатньо і 15 хвилин.
9. Щойно паски охолонули, вкриваємо їх глазур'ю та прикрашаємо на свій смак.